hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Midibüsün freni boşaldı, 11 araç birbirine girdi: 6 yaralı

    Midibüsün freni boşaldı, 11 araç birbirine girdi: 6 yaralı
    expand

    Midibüsün freni boşaldı, 11 araç birbirine girdi: 6 yaralı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dinçer AKBİR-Alişan KOYUNCU/İZMİT (Kocaeli), (DHA)-İZMİT'te, yüzde 18 eğime sahip Gazanfer Bilge Bulvarı'ndan inmeye çalışan midibüsün freni boşaldı. Kontrolden çıkan midibüs 10 araca çarptıktan sonra durabildi, 6 kişi yaralandı.
    Kaza İzmit Cedit Mahallesi Gazanfer Bilge Bulvarı üzerinde meydana geldi. Yüzde 18 eğime sahip olan bulvara iniş yönünde girmesi yasak olmasına rağmen yola giren Metin Yıldırım yönetimindeki 41 P 4263 plakalı midibüsün freni boşaldı. Bir anda sürücüsünün kontrolden çıkan midibüs, önünde seyreden 41 FR 889, 41 DN 203, 33 BZS 62, 41 EF 014, 34 AGA 023, 41 AS 350 ve 41 T 0470 plakalı otomobillere çarptı. Araçların birbirine girmesinin ardından arkadan gelen ve duramayan 54 SG 417 ve 06 DJ 562 plakalı otomobiller ile 02 KP 118 plakalı kamyonet de midibüse çarparak kazaya karıştı.
    Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve acil sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye erleri bazı araçlarda sıkışan kişiler bulundukları yerden çıkartırken, sağlık ekipleri de araçlarından kendi imkanları ile çıkan kişileri kontrol etti. Kazada araçlarda bulunan 6 kişinin yaralandığı belirlenirken, hafif yaralı çok sayıda kişi de olay yerinde ayakta tedavi edildi.
    Kaza nedeniyle Gazanfer Bilge Bulvarı'nın iniş yönü yaklaşık 2 saat boyunca trafiğe kapalı kaldı. Kazaya karışan araçların çekiciler ile olay yerinden kaldırılmasının ardından yol tekrar trafiğe açıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow