hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa stajlarında deneyim kazanıyorlar

    Avrupa stajlarında deneyim kazanıyorlar
    expand

    Avrupa stajlarında deneyim kazanıyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/KARTEPE(Kocaeli)(DHA)-KOCAELİ'nin Kartepe ilçesinde bulunan Kartepe Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Erasmus Projesi kapsamında Avrupa ülkelerinde staj yaparak mesleki anlamda kendilerini geliştiriyor.

    Kartepe Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 4 öğrenci 3 öğretmen Erasmus Projesi kapsamında 13-17 Aralık tarihlerinde Kanarya Adaları’nda öğrencilerle birlikte su sporları ve kumsal aktiviteleri ile yöresel yemek aktiviteleri gerçekleştirdi. Öğrenciler önümüzdeki aylarda da İtalya, Romanya, Hırvatistan, Hollanda ile Antalya’da turizm faaliyetleri etkinliklerine katılacak.

    ‘MESLEKİ GELİŞİM ANLAMINDA BİR KAZANÇ’
    Yurtdışına giden öğrencilerin hem dil hem de mesleki anlamda gelişimlerine katkı sağladığını söyleyen Okul Müdürü Ufuk Aydeğer, “Yurtdışı stajları hem öğrencilerimiz için hem de öğretmenlerimiz için mesleki gelişim anlamında bir kazanç. Bu yüzden bu tür projelerin kabul edilmesi bizler için sevindirici. Öğrencilerimiz hem yabancı dil anlamında hem mesleki gelişim anlamında katkı verici. Öğrencilerimiz açısından yurtdışında çalışmış olmak onların kariyerine çok büyük katkılar sağlayacaktır. Mezun olduklarında da istihdam oranlarının artması konusunda ciddi katkı sağlayacaktır.” dedi.

    ‘AMACIMIZ HİZMET SEKTÖRÜNE KALİTELİ ARA ELAMAN SAĞLAMAK’
    Sektöre kaliteli ara eleman sağlamayı hedeflediklerini belirten Okul Müdür yardımcısı Sibel Dağdelen, “Erasmus projelerimizle ilk yurtdışı hareketimiz İngiltere’ye gerçekleştirdiğimiz bir staj projesiydi. En son İspanya, Romanya, İtalya, Hırvatistan ortaklığıyla gerçekleştirdiğimiz projemizin en son faaliyeti Kanarya Adaları’nda gerçekleşti. Bu yıl da yine özellikle yiyecek ve içecek alanındaki öğrencilerimizin 5 tanesi Hollanda’da, konaklama ve seyahat öğrencilerimizin de 5 tanesi İspanya’da 5 aylık bir staj faaliyeti gerçekleştirecekler. Amacımız öğrencilerimizin istihdam edilebilirliklerine katkı sağlamak ve turizm alanındaki hizmet sektörüne kaliteli ara eleman sağlamak.“ diye konuştu.

    STAJ YAPACAKLAR
    Öğrencilerin yurtdışında tecrübe edindiklerini söyleyen coğrafya öğretmeni Recep Şalcı ise şöyle konuştu:
    “Öğrencilerimizi yurtdışında tecrübe edinmeleri üzerine İspanya’ya götürdük. İspanya bölümünde doğa sporları ve turizmin bu alanında çalıştılar. Orada gerçekten bölgenin özelliklerine ait birçok etkinlik yapıldı ama asıl önemli kısım bundan sonraki staj ayağı. Bu staj bölümünde öğrencilerimiz hem mesleki gelişim açısından hem de ülkemizi orada temsil etmek adına önemli bir çalışma olacak. Umuyoruz ki öğrencilerimiz adına çok güzel ve verimli bir süreç olur.”
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow