hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    '1,2,3, Benimle Matematik Oyna' projesi Avrupa'da

    1,2,3, Benimle Matematik Oyna projesi Avrupada
    expand

    '1,2,3, Benimle Matematik Oyna' projesi Avrupa'da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KÖRFEZ(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ'nin Körfez ilçesinde bulunan İlimtepe İlkokulu'nun '1,2,3, Benimle Matematik Oyna' projesi Erasmus faaliyeti kapsamında Polonya'da ilk toplantı yapıldı.

    İlimtepe İlkokulu'nun Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları faaliyeti kapsamında 2018 yılı teklif çağrısı döneminde sunulan ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilerek desteklenen '1,2,3, Benimle Matematik Oyna !' isimli proje çalışmaları Polonya'nın başkenti Varşova'da başladı. İki yıl sürecek proje kapsamında İspanya, Türkiye, Polonya, Slovenya ve Romanya'da okulların ortaklaşa yürüteceği çalışmalar kapsamında proje konusu matematik üzerine, çocukların okul öncesi eğitim sürecinde oyun ve çeşitli etkinlikler ve birbirinden farklı eğitim materyalleri ile matematiği severek kavramasını hedefleyen ve ortak ülkelerin eğitim sistemleri ile kültürel unsurlarını birbirlerine tanıtarak kaynaşmayı hedefleyen çalışmalar ilk toplantıda görüşüldü.

    Bir araya gelen öğretmenlerden oluşan ortak okul heyetleri, anaokullarını ziyaret ederek sınıfları ve dersleri gözlemledi. Proje konusu ile ilgili örnek etkinlikler gerçekleştirilirken, her ülke kendi ülkesini ve okulunu görsel sunum ile tanıttı. Proje toplantıları gerçekleştirildikten sonra Slovenya'da Haziran ayında yapılacak ikinci toplantıya kadar yapılacak çalışmalar karara bağlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow