hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akşehir Belediyesi, Tarık Buğra'yı andı

    Akşehir Belediyesi, Tarık Buğrayı andı
    expand

    Akşehir Belediyesi, Tarık Buğra'yı andı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR,(Konya)(DHA)- AKŞEHİR Belediyesi, Akşehirli Ünlü Yazar Tarık Buğra’yı ölüm yıldönümünde düzenlediği çeşitli programlarla andı.
     Yazar Tarık Buğra için Akşehir Kültür Merkezi’nde, Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından ‘Torunlarının Dilinden Tarık Buğra’ isimli bir panelde düzenlendi. Panel öncesi kültür merkezi fuaye salonunda Yazar Tarık Buğra’nın fotoğraflarından, kitap kapaklarından ve gazetelerdeki köşe yazılarının kupürlerinden oluşan bir sergi açıldı.
    Panel öncesi bir açılış konuşması yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ''Osmancık, İbiş’ in Rüyası, Yağmur’u Beklerken, Küçük Ağa gibi gönlümüzün en mutena yerini alan, eserlerinde buram buram Anadolu’nun, Akşehir’in izlerini bulduğumuz Tarık Buğra, edebiyat tarihimizin en önemli romancılarındandır. Tarık Buğra ömrünü kültürümüze ve medeniyetimize adamıştır. Bizden bir isim olarak eserlerinde bizi anlattı, bizden bir duruş sergiledi. Eserleri özellikle Türkiye’nin zor zamanlarında kafası karışık gençlere ışık oldu. Onların zihnini, hakikatin aydınlığıyla ışıttı. Televizyona uyarlanan eserleri, tarih şuurunun ve milli bilincin uyanmasında kıymetli bir vazife gördü. Böylesine önemli bir kültürel değerimiz olan Tarık Buğra’nın adını ve eserlerini yaşatmak ve Tarık Buğra’yı yeni nesillere tanıtmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow