hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa'ya staja gidecek öğrenciler, Akşehir Belediye Başkanını ziyaret etti

    Avrupaya staja gidecek öğrenciler, Akşehir Belediye Başkanını ziyaret etti
    expand

    Avrupa'ya staja gidecek öğrenciler, Akşehir Belediye Başkanını ziyaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR,(DHA)- AKŞEHİR Belediye Başkanı Salih Akkaya'yı, Avrupa'ya staja gidecek öğrenciler ziyaret etti. 
    Tornacı Erol Cumbul TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu ‘’Akşehir’den Avrupa’ya Uzanıyoruz’’ adlı projenin, Ulusal Ajans tarafından kabul gördüğü ve 28 öğrencinin proje kapsamında Avrupa ülkelerinde staja gidecekleri öğrenildi. Avrupa’ya staja gidecek öğrencilerden oluşan bir grup, Okul Müdürü Hasan Kütükçü ile birlikte Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’yı makamında ziyaret etti.
    Okul Müdürü Kütükçü, projenin genel amacının bölgenin, ülkeninmiz sağlık sektörünün talep ettiği niteliklere sahip sağlık insan gücünü (sağlık personelini) yetiştirmek bu yolla bölgesel, ulusal plan ve stratejilere, Ülkemizin 2023 vizyonuna, Avrupa 2020 stratejisine ve Erasmus+ programının amaç ve hedeflerine katkı sunmak olduğunu belirtti.
     Kütükçü, ''Sağlık hizmetleri alanında mesleki eğitim almakta olan;14 öğrencimizin Almanya, Hollanda'daki kuruluşlarda Hasta ve Yaşlı Bakımı konusunda staj yapması ve beceri geliştirmesi, 14 öğrencimizin de Letonya ve Çekya'daki kuruluşlarda bilgisayar destekli simülasyon araçları üzerinde staj yapması ve beceri geliştirmesini amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin mesleki becerilerini, dilsel becerilerini ve diğer çapraz becerilerini geliştirmek, öğrencilerimizi kültürel seviyesi yüksek, Avrupa düzeyinde deneyimlere sahip, yeni yöntem ve teknikleri uygulayabilen sağlık çalışanı olarak mezun etmek de hedeflerimiz arasındadır. Öğrencilerimizin sektörde istihdam edilebilirliklerini artırmak, sağlık sektörünün talep ettiği nitelikli sağlık insan gücünü yetiştirmek, projedeki tüm ortak ve paydaşlarla ulusal, uluslararası işbirlikleri geliştirmek, Sosyal ve kültürel etkileşim elde etmek, ön yargıları kırmak bu sayede AB tam üyelik sürecine destek vermek de hedeflerimiz arasındadır” dedi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow