hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Altay’dan Nasreddin Hoca Şenliği’ne davet

    Başkan Altay’dan Nasreddin Hoca Şenliği’ne davet
    expand

    Başkan Altay’dan Nasreddin Hoca Şenliği’ne davet

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR (Konya),(DHA) - AKŞEHİR’de çeşitli ziyaretlerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, herkesi 5 Temmuz tarihinde başlayacak olan 60’ıncı Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği’ne katılmaya davet etti.

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Akşehir’e gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılan Tarihi Arasta Çarşısı ve İplikçi Cami’de incelemelerde bulunan Başkan Altay’a Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’da eşlik etti. İncelemeleri sırasında ilçelerdeki turizm potansiyelini artırmak amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan gezi turuna katılan kafileyle karşılaşan Başkan Altay ve Başkan Akkaya katılımcılarla sohbet etti. İncelemelerinin ardından Akşehir Belediye Binası’na geçen Başkan Altay burada Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’dan çalışmalar ve yaklaşan Nasreddin Hoca Şenliği hakkında bilgiler aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Altay “Akşehir önemli günlere hazırlanıyor. Bu yıl ki 60’ıncı Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği hazırlıkları başlamıştır. 5-10 Temmuz tarihleri arasında inşallah çok önemli etkinlikler gerçekleştirilecektir. Nasreddin Hoca sadece Konya’mızın değil ülkemizin en önemli değerlerinden birisidir. Onun tanıtılması Konya ve Akşehir açısından çok önemidir. Bundan dolayı Konya Büyükşehir Belediyesi olarak ilk kez bizde bu yıl Akşehir Belediyemize uluslararası bu şenliklerde destek veriyoruz. Bir taraftan da, Konya’dan Akşehir ve Ilgın’ımıza artık günü birlik vatandaşlarımızın ziyaretlerine başladık. Bugün tevafuk oldu, biz de Konya’dan gelen hemşehrilerimizle karşılaştık. Akşehir turizm desteği noktasında en önemli yerleşim yerlerinden bir tanesidir. İnşallah önümüzde ki, 5 yıllık dönemde restorasyon çalışmaları ve daha sonra birçok faaliyetlerde Akşehir Türkiye’nin daha çok yakinen tanıdığı ilçelerimizden biri haline gelecektir. Konya’nın önemli turizm merkezlerinden birisi olacaktır. Bunun için ilçe belediyemizle, Milletvekillerimizle birlikte koordineli ve uyum içerisinde yoğun bir gayret içerisindeyiz. Şimdiden herkesi 5-10 Temmuz tarihinde yapılacak Bu yıl 60’ıncı Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliğimize davet ediyorum” dedi.

    Büyükşehir Belediyesi ilk kez destek olacak

    Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’da Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ederek “Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve kıymetli eşiyle birlikte şehrimizi ziyaret etmiştir. Bizde bu ziyaretten çok memnuniyet duyduk. Büyükşehrimizin ve başkanımızın her zaman desteğini gördük. Selçuklu Belediye Başkanlığı zamanındayken de Selçuklu ilçesiyle Akşehir kardeş belediye olmuştur. Burada yaptığımız bir Selçuklu Parkı’mızda ortak bir protokol anlaşmamız vardır. Bütün destekler için kendilerine teşekkür ediyorum. Yine Tahir Başkanımızın da çok büyük katkıları olmuştur, Arastamızın restorasyonu kapsamında. Ona da teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Bu yıl 60’ıncı Akşehir Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliklerimizi düzenlemiş olacağız. Bu yıl ilk defa Büyükşehir Belediyemiz de ekonomik anlamda katkı vereceklerdir. Geçtiğimiz dönemlerde de, çeşitli sempozyum gibi etkinliklere Büyükşehir Belediyemizin desteği olmuştu ama ekonomik anlamda destek ilk defa olacaktır. Bu da bizim için önemlidir. Yine başkanımızın da ifade ettiği gibi daha önce haftada 2 gün ilçelere destek, ilçelere gezi düzenleme noktasında etkinlikler olmaktadır. Geçtiğimiz Salı günü birinci tur geldi ve bugünde ikinci tur geldi ve şu anda geziyorlar. Akşehir’den başladılar. Konyalı hemşehrilerimizin ilçeleri tanıması noktasında Akşehir’e öncelik verilmesi ve buradan başlatılması bizim için çok anlamlıdır. Akşehir’imizin Konya nezdinde tanınması anlamında bizlere katkı sağlayacaktır. Yaptığımız tarihi Akşehir evlerinin restorasyonu, Tarihi Arasta restorasyonu hep turizmi geliştirmek anlamındadır ve bu gezi faaliyetlerine çok ivme kazandıracaktır. Bu vesileyle de, düzenlemiş olduğumuz 60’ıncı Akşehir Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliklerimize de tüm herkesi davet ediyorum” diye konuştu.

    ‘Akşehir, Nasreddin Hoca Konya’nın en önemli değerlerinden birisidir’

    Akşehir Belediyesi ziyaretinin ardından restorasyonu devam eden tarihi Ermeni Kilisesi’ni gezen Başkan Altay ve Başkan Akkaya, Akşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan tarihi Akşehir Evleri’nin bulunduğu sokaklarda da incelemelerde bulundular. Son olarak restorasyonu devam eden Nasreddin Hoca Evi’ni gezen Başkan Altay “Akşehir Konya’mızın en güzel ilçelerinden birisidir. Akşehir’in güzelliklerinden bir tanesi sit alanı içerisinde bulunan eski evlerdir. Belediyemizde bu konuda çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Sokak sağlıklaştırmaları, ev restorasyonları gibi çalışmalarda yavaş, yavaş ticari bir faaliyet oluşmaya başlamıştır. Butik oteller, yeme içme mekânları gibi yerler oluşuyor. Şu anda Nasreddin Hoca’nın evindeyiz. Burada Akşehir Belediyemiz restorasyon çalışması yapıyor. Aslında bir müze olarak açılacaktır. Akşehir, Nasreddin Hoca; Konya’nın en önemli değerlerinden birisidir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Akşehir Belediyemizin ve Salih Beyin yanındayız. İnşallah birlikte Akşehir’imizdeki kültür varlıklarının restorasyonlarını yaparak kültür ve turizm hayatına kazandırılması için gayret ediyoruz. Tekrar tüm hemşerilerimizi Akşehir’imize davet ediyorum” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow