hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Kurum, Harmancık kapalı pazar yeri ve sosyal tesisini açtı

    Bakan Kurum, Harmancık kapalı pazar yeri ve sosyal tesisini açtı
    expand

    Bakan Kurum, Harmancık kapalı pazar yeri ve sosyal tesisini açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Muhammed Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA,(DHA)- ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı  Murat Kurum, Meram Belediyesi tarafından kapılan Harmancık kapalı pazar yeri ve sosyal tesisini törenle açtı.    
    Açılış öncesi bir açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Meram Belediyesi tarafından inşa edilen tesisin Meram’a çok yakıştığını kaydederek, “Her hizmetin en iyisini ve en güzelini hak eden Meram’a bu tesislerimiz gibi daha nicelerini kazandıracağız. Şehirlerin geleceği şehr-i eminlerin kalemiyle yazılır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş,  Konya’nın ve Meram’ın geleceğine yön verecek yüksek azmi ortaya koyuyorlar. Bizde bakanlık olarak Konyamızın, Meramımızın, başkanlarımızın ve teşkilatlarımızın her zaman yanındayız. 2023’e kadar, Konya’nın hafızasında ve gönlünde iz bırakacak projelerin her birini hayata geçirmek en büyük arzumuz ve hedefimiz. Yüzlerce yeni proje ile yeni Konya’nın ve yeni Meram’ın ihyasını hepbirlikte gerçekleştireceğiz. Yeni Konya ve yeni Meram şimdiden hayırlı olsun”  diye konuştu.
    Konuşmanın ardından Açılışın ardından Meram Belediye Başkan Vekili Ahmet Melih Güçlü; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ve beraberindekilere Harmancık Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisini gezdirerek bilgi verdi. Bakan Kurum ziyareti esnasında Meram Belediye Spor Kulübü sporcusu gençlerin okçuluk ve wushu branşlarında sergiledikleri gösterileri takip etti. Okçulukta maharetini de gösteren Bakan Kurum başka bir salonda Konya Milletvekili Selman Özboyacı’nın koruduğu kaleye şut denemesi yaptı. Bakan Kurum ve beraberindeki misafirler tesisi bir hayli beğenirken, Meram Belediye Başkan Vekili Ahmet Melih Güçlü günün ve tesis açılışı hatırası olarak Bakan Kurum’a Meram Belediye Spor Kulübü forması hediye etti. 
    Tesis, Harmancık Mahallesinin yanı sıra Lalebahçe ve Karahüyük Mahallelerine de rahatlıkla hizmet verebilecek. 7 bin 600 metrekare arsa üzerinde 4 bin  844 metrekarelik bir inşaat alanına sahip tesis 6 milyon 554 bin 900 liraya mal oldu.  Tesisin 3 bin 116 metrekaresini oluşturan kapalı pazar alanında sebze ve tuhafiye olmak üzere 79 esnaf ve 155 tezgah bulunuyor. Pazar alanı dışında ise  bin 060 metrekareden oluşan ve Meram Belediye Spor Kulübü bünyesinde futsal, voleybol, basketbol, badminton, cimnastik, tekvando, judo, güreş, okçuluk, wushu ve fitness gibi birçok farklı branşta hemşehrilerimizin spor yapabilecekleri 4 ayrı spor salonu yer alıyor. Ayrıca, tesiste 141 metrekare emekliler lokali ile 442 metrekareden oluşan 5 bağımsız ticari alan da bulunuyor.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow