hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyşehir’den, Elazığ ve Malatya için 7’den 70’e seferberlik

    Beyşehir’den, Elazığ ve Malatya için 7’den 70’e seferberlik
    expand

    Beyşehir’den, Elazığ ve Malatya için 7’den 70’e seferberlik

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed SIDAL/BEYŞEHİR,(Konya)(DHA)- KONYA'nın Beyşehir ilçesinden Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere yardım için 7’den 70’e seferberlik ilan edildi.
    Elazığ'ın Sivrice ilçesinde, 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremde evleri yıkılan ve ağır hasar alan depremzedeler için Beyşehir’de yardım seferberliği ilan edildi. Dün sabah  başlatılan yardım TIR'ı için vatandaşlar adete bir birleriyle yarıştı. Yardım kampanyasında,  elektrikli ısıtıcı, battaniye, yorgan, mont, kuru bakliyat, çocuk bezi, kışlık bot, uyku tulumu, kullanılmamış olmak şartıyla kişisel temizlik malzemeleri ve kıyafet gibi malzemeler toplanıyor.  
     Beyşehir köprübaşında kurulan yardım kampanyası çadırını ziyaret eden Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, ''Beyşehir’de bugün olağan üstü bir hava var. Bakıyorum etrafıma 7’den 70’e herkes bu yardım kampanyasına akın ediyor. Bizler bu kötü günlerde yardımlaşmanın, yara sarmanın ne demek olduğunu en iyi bilenlerdeniz. Şu an ülkemizin dört bir yanında Elâzığ’ımızdaki ve Malatya’mızdaki vatandaşlarımız için seferberliği görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler ayrılmayan ve böyle zamanlarda birleşmenin ne olduğunu iyi biliriz. İnşallah toplanan bu yardımları yarın dualarla ihtiyaç sahiplerine gidecek. Yüce yaratan bizlere böyle afetler yaşatmasın,''diye konuştu. 
    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow