hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karatay'da atık ilaçlar çöpe gitmeyecek

    Karatayda atık ilaçlar çöpe gitmeyecek
    expand

    Karatay'da atık ilaçlar çöpe gitmeyecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet IŞIK/KONYA,(DHA)- KARATAY Belediyesi, tarihi geçmiş ilaç ve ilaç atıklarının çöpe karışmadan imha edilmesini sağlamak üzere yeni proje başlattı. İlçe genelinde hizmet veren 32 aile sağlığı merkezine “Atık İlaç Toplama Kutusu” yerleştiren Karatay Belediyesi, atık ilaçların gelişigüzel atılmasına çevre ve insan sağlığını tehdit eden önüne geçmeyi hedefliyor.  
    Bugüne kadar hayata geçirdikleri pek çok geri dönüşüm projesiyle hem doğayı koruduklarını hem de ülke ekonomisine ciddi katkılar sağladıklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bu projenin de bu amacı taşıdığını söyledi.
    Kılca, ''Ülkemizde alınan ilaçların neredeyse yarıya yakını maalesef son kullanım tarihi dolmadan veya kutusunun dahi açılmadan evsel atık olarak çöplere atılıyor. Bu ilaçlar da çöpe atıldığında içlerindeki kimyasal maddeler maalesef toprağa ve suya karışarak çevre kirliliğine neden oluyor. Bu kirlilik hem insan sağlığına hem de doğadaki diğer canlılara zarar veriyor. Onun için de ilaç çöp değildir, çöplüğe atılamaz diyoruz ve bertaraf edilmesi gereken bu atıklar için yeni bir projeyi hayata geçirmiş olduk. İlçemiz genelindeki 32 Aile Sağlığı Merkezi’ne ‘Atık İlaç Kutusu’ yerleştirdik. Hemşehrilerimden, evlerinde bulunan tarihi geçmiş veya kullanılmayan, ihtiyaç fazlası ilaçları bu kutulara bırakmalarını rica ediyorum. Bu projeyle duyarlı vatandaşlarımızın da katkılarıyla başarıya ulaşacağımızı temenni ediyorum” dedi.
    FOTOĞRAFLI 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow