hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konya, devler listesinde 7 firma ile yer aldı

    Konya, devler listesinde 7 firma ile yer aldı
    expand

    Konya, devler listesinde 7 firma ile yer aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Mümin KARACA/KONYA,(DHA)- KONYA Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, geçtiğimiz yıl 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 6 firma ile yer alan Konya’nın firma sayısının 7’ye yükseldiğini belirterek, ''Ekonomideki tüm zorluklara rağmen üreten, şehrimize güç veren tüm sanayicilerimizi ve çalışanlarını kutluyorum.''dedi.
    Konya’nın, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2019 listesinde bu yıl 7 firma ile temsil edildiğini belirten Kütükcü, “Bu yıl listedeki firmalarımızdan Konya Şeker 49. sırada, Eti Alüminyum 143. sırada, Panagro Tarım Hayvancılık Gıda San. ve Tic. A.Ş. 154. sırada, AYD Otomotiv Endüstri San. ve Tic. A.Ş. 278. sırada, Ova Un Fabrikası A.Ş. 354. sırada, Safa Tarım A.Ş. 475. sırada, Enka Süt ve Gıda Mamulleri Sanayi ve Tic. A.Ş. 484. sırada yer aldı. Geçen yıl İkinci 500’de yer alan Safa Tarım ve Enka Süt firmalarımız bu yıl İlk 500’e yükseldi. Listede yer alan sanayi kuruluşlarımızı bir kez daha tebrik ediyor, tüm firmalarımızla gurur duyuyorum.'' diye konuştu. 
    Konya Sanayi Odası olarak pandemi sürecinde olduğu gibi her zaman sanayicilerle birlikte olduklarını ifade eden Kütükcü,  ''Konya’mız hamdolsun güçlü üretim yapısına sahip bir sanayi şehri haline geldi. Organize sanayi bölgelerimiz, özel sanayi sitelerimizle Türkiye’nin sanayi üretimine güç veriyoruz. Kendi sektörlerinde öne çıkan sanayi tesislerimiz var. Bu pandemi döneminde dahi dünyadaki üretim yarışından bir an bile kopmadık. Konya Sanayi Odası olarak biz de, sanayi tesislerimizin üretim kapasitelerini artırmak ve rekabet güçlerini geliştirmek amacıyla yaptığımız çalışmalara aralıksız devam ediyoruz.''dedi. 
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow