hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konya'da 4'üncü Ulusal Bilim kampı başladı

    Konyada 4üncü Ulusal Bilim kampı başladı
    expand

    Konya'da 4'üncü Ulusal Bilim kampı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet IŞIK/KONYA,(DHA)- KONYA'da  Milli Eğitim Bakanlığı Proje Okulları 4. Ulusal Bilim Kampı başladı. 
    Milli Eğitim Bakanlığı Proje Okulları 4. Ulusal Bilim Kampı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) iş birliğinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde başladı.
    Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamları Öğrenme Süreçleri Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Daire Başkanı Mehmet Bölücek, her yıl farklı bir ilde farklı bir okulun koordinesinde gerçekleştirilen Ulusal Bilim Kampı’nın dördüncüsünün bu yıl Konya’da yapıldığını ifade ederek, Konya’nın medeniyetlerin merkezi bir şehir olduğunu, kampla ilgili yapılan tüm görüşmelerin olumlu sonuçlandığını kaydett. 
    Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, kampın Konya’da düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu vurgulayarak, ”Geleceğimizi emanet edeceğimiz pırıl pırıl gençlerin Konya gibi kadim bir şehirde bilimle iç içe olmaları geleceğimiz adına bizlere umut veriyor” dedi. 
     81 ilden gelen öğrencilerin katılımıyla başlayan 4. Ulusal Bilim Kampına katılacak öğrenciler;mikro ve nanoteknoloji, ileri robotik sistemler ve mekatronik, moleküler biyoloji ve genetik, yenilikçi gıda işleme teknolojileri ve gıda biyoteknolojisi, gğitimde dijitalleşme konularında eğitimler alarak yeteneklerini sergileyecek. Projeyle öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerinin geliştirilmesi ve bilimsel çalışmalara teşvik edilmeleri amaçlanıyor. 4. Ulusal Bilim Kampı’nın eğitim aşaması 11-14 Şubat, sergi ve ödül töreni aşaması da 1-3 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. 3 Haziran’da Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende ise dereceye giren okullara toplam 50 bin TL ödül dağıtılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow