hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konya’da maraton heyecanı

    Konya’da maraton heyecanı
    expand

    Konya’da maraton heyecanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Duygu KARAKOÇ/KONYA,(DHA)- KONYA'da 15 Mayıs Pazar günü,  20 ülkeden  bin 500 sporcunun katılacağı yarı maratonu heyecanı yaşanacak. Maraton kapsamında halk koşusu da yapılacak. 
    Konya Büyükşehir Belediyesi, pazar günü 'Konya Yarı Maratonu' düzenliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Yarı Maratonu ve Ağustos ayındaki 5. İslami Dayanışma Oyunları gibi önemli organizasyonlarla 2022 yılının Konya açısından sporla dolu dolu geçeceğini söyledi. Altay, “Koşmayı seven tüm sporseverlerin bir araya gelmesini heyecanla bekliyoruz. Maraton çevresinde düzenleyeceğimiz çeşitli etkinlikler ve konserlerle hafta sonu şehrimizde adeta bir spor karnavalı yaşanacak. ‘Hareketin Merkezinde Ol’ sloganıyla düzenleyeceğimiz Konya Yarı Maratonu, Konya’nın hem bir spor şehri olarak anılmasına hem de ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına önemli katkı sağlayacak.” diye konuştu. 
    Maratona ilginin oldukça yüksek olduğunu belirten Altay, şunları söyledi:
     “Şu ana kadar 20 ülkeden bin 500 sporcu maratona kayıt yaptırdı. Halk Koşusuna ise 7 binin üzerinde başvuru yapıldı. Maratonumuz; 21 kilometrelik Yarı Maraton, 10 Kilometre Koşusu ve Halk Koşusu olmak üzere üç farklı kategoride koşulacak. Yaş sınırının olmadığı halk koşusuna ise isteyen herkes katılabilecek.”
    Koşu nedeniyle pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağını da duyuran  Altay, ''Konya Yarı Maratonu’nda ilk olarak saat 09.00’da 10 kilometre koşusunun startı verilecek; bu turun ödül töreni 10.30’da yapılacak. 21 kilometrelik Yarı Maraton startı 09.15’de gerçekleşirken; ödül töreni 11.30’da olacak. Hem Yarı Maraton’un hem de 10 kilometre koşusunun başlangıç ve bitiş alanı Mevlana Kültür Merkezi olacak. Saat 13.00’te Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda başlayacak halk koşusu ise 2,7 kilometre olacak ve yine aynı yerde tamamlanacak. Maraton kapsamında Kılıçarslan Meydanı’nda Buray konseri ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Maratona katılan yarışmacılardan alınan kayıt ücretleri otizm alanında Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük merkezi olan SOBE Vakfı’na aktarılacak ve kayıt olan herkes aynı zamanda SOBE gönüllüsü olacak.''dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow