hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konya'daki pandemi hastanesi başarılı tedavilere imza attı

    Konyadaki pandemi hastanesi başarılı tedavilere imza attı
    expand

    Konya'daki pandemi hastanesi başarılı tedavilere imza attı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet IŞIK /KONYA,(DHA)- KONYA'da koronavirüs salgını nedeniyle 'pandemi hastanesi' olarak belirlenen Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yazır Ek Binası, bu süreçte başarılı tedavilere imza attı. 
    Koronvirüs salgının dünyaya yayılmasının ardından Konya'da da salgın başlamadan önce Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yazır Ek Binası pandemi hastanesi olarak belirlendi. Gerekli tıbbi cihazlarla donatılmış 5 ayrı bloktan oluşan, her bloğun ve yoğun bakım servislerinin sorumluluğunu üstlenen öğretim görevlisi akademisyenlerin de bulunduğu hastanede toplam 161 hekim ile 500’e yakın sağlık ve destek personeli  görev yapıyor. Hastane, bu süreçtede başarılı tedavilere imza attı.  İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç da, hastaneyi ziyaret edip, incelemelerde bulunarak, sağlık çalışanlarını tebrik etti.  Prof. Dr. Koç, '12 Mayıs Hemşireler Günü' nedeniyle de görev başında olan hemşirelere çiçek hediye eti.
    Prof. Dr. Koç, hastanenin geniş fiziksel mekânı ile ‘Pandemi Hastanesi’ olarak ilk günden bu yana aktif şekilde hizmet verdiğini  belirterek, ''Şehrimizde henüz koronavirüs teşhisi konulmadan önce her türlü kötü senaryoya karşı hastanemizi hazır hale getirmiştik. 11 adet negatif basınçlı oda, 29 yataklı 3'üncü basamak ve 6 yataklı 2'nci basamak yoğun bakım odaları ve diğer bölümlerden tamamen izole acil servisi ve 226 nitelikli odada 452 yatak ile her alanı etkin bir şekilde kullanılan hastanemiz, donanımlı ekiplerimiz ile birlikte salgınla mücadelemizde şehrimizin en kapsamlı pandemi hastanesi olarak hizmet sunmaya devam etmektedir.''dedi.  
    Koç, Covid-19 tanısı konmuş ya da olası Covid vakalarına güncel ilaç tedavilerinin yanı sıra plazma tedavisi ve yüksek akımlı oksijen tedavilerinin de hastanede son derece başarılı bir şekilde uygulandığını söyledi. 
     Koç,''Hastalığa karşı verilen topyekûn mücadelede sağlık çalışanlarımız, milletimizin sağlığı ve ülkemizin geleceği adına özverili ve yoğun bir şekilde görev yapmakta bazen haftalarca ailelerinden uzak kalmaktadırlar.  Onların sağlığını korumak belki de bu savaşın kazanılabilmesi adına bizlere düşen en önemli görevler arasındadır. Sağlık çalışanlarımızın tamamının koruyucu donanım konusunda sıkıntı yaşamamaları adına gerekli tüm tedbirler sürecin en başından itibaren hızla alınmıştır. Sağlık Bakanlığımız bu konuda il sağlık müdürlüğümüze yeterince koruyucu ekipman ve malzeme göndermektedir. Hastalardan örnek alınırken bulaş ihtimalini azaltmak için güvenlik kabinleri kullanılmakta bu sayede hastayla direk temas olmadan örnek alınabilmektedir.''diye konuştu. 
     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow