hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KSO Başkanı Kütükcü: “Sektör ayrımı gözetmeksizin, tüm imalat sanayi sektörleri desteklenmeli”

    KSO Başkanı Kütükcü:  “Sektör ayrımı gözetmeksizin, tüm imalat sanayi sektörleri desteklenmeli”
    expand

    KSO Başkanı Kütükcü: “Sektör ayrımı gözetmeksizin, tüm imalat sanayi sektörleri desteklenmeli”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Mehmet IŞIK/KONYA,(DHA)- KONYA Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü,  ''Böyle bir dönemde istihdamı koruyarak üretime devam etmek ve finansı iyi yönetmek çok önemli. Bu noktada sektör ayrımı gözetmeksizin, tüm imalat sanayi sektörleri istisnasız desteklenmeli.'' dedi. 
    Konya Sanayi Odası, koronavirüs tedbirleri nedeniyle geçen ay yapamadığı meclis toplantısına nisan ayı toplantısıyla birlikte video konferans sistemiyle gerçekleştirdi. 
    Konya sanayisinde Türkiye ortalamasının çok altında bir kapasite düşüşü olduğunu belirten Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, şunları söyledi:
    ''Şehrimizde firmalarımız tedbirlere azami ölçüde dikkat ederek, üretimlerine devam ediyor. Böyle bir dönemde istihdamı koruyarak üretime devam etmek ve finansı iyi yönetmek çok önemli. Bu noktada sektör ayrımı gözetmeksizin, tüm imalat sanayi sektörleri istisnasız desteklenmeli.''  
     Kütükcü, gerek Konya Sanayi Odası’nda gerek Konya OSB’de koronavirüs nedeniyle tüm tedbirlerin eksiksiz alındığını kaydetti. 
    Kütükcü, “Şu ana kadar sanayicilerimizden gelen talepleri içeren iki ayrı rapor hazırlayarak TOBB ve bakanlıklarımıza ilettik. Bu raporlarda yer alan Kısa Çalışma Ödeneğinin şartlarının kolaylaştırılarak hayata geçirilmesi, nakit akışı bozulan firmaların kredi anapara ve faiz ödemelerinin ertelenmesi, KGF desteklerinin artırılması, GEKAP beyanname sürelerinin uzatılması, muhtasar, KDV ve SGK ödemelerinin ertelenmesi gibi pek çok talebimiz kabul edildi. Ayrıca üretimin devam etmesi için sanayicilerimizin yeni taleplerini içeren üçüncü raporumuzu da üst kuruluşumuz TOBB’a gönderdik. Takibini yapacağız.” dedi.
    Kütükcü, sanayi odası olarak 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına 100 bin lira bağışta bulunduklarını hatırlatarak,   üyelerinin Haziran ayında ödemesi gereken yıllık üyelik aidatı ve munzam aidatların gecikme zammı ve faiz tahakkuk ettirilmeksizin ekim ayına ertelendiğini hatırlattı. Kütükcü, Konya Sanayi Odası’nın tekstil meslek komitesinin maske üretimi konusunda sahada aktif olarak çalıştığını, şu ana kadar komitede yer alan firmalar tarafından 1.5 milyonun üzerinde maskenin üretildiğini kaydetti.    
    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow