hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meram Belediyesinden ihtiyaç sahipleri sıcak yemek

    Meram Belediyesinden ihtiyaç sahipleri sıcak yemek
    expand

    Meram Belediyesinden ihtiyaç sahipleri sıcak yemek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adem YILDIZ/KONYA,(DHA)- KONYA'da Meram Belediyesi, Kızılay Derneği Meram Şubesi ile birlikte ihtiyaç sahibine, iftar yemeklerini pideleriyle birlikte evlerine kadar götürüyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu zorlu günlerde ailelerin dışarı çıkmasının önüne geçilerek ve sosyal mesafe kurallarına uyularak götürülen yemeklerle ihtiyaç sahiplerinin sadece sofralarına değil gönüllerine de misafir olmayı amaçladıklarını söyledi.
    Meram Belediyesi, Kızılay Derneği Meram Şubesi ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere iftar yemeklerini pideleriyle birlikte evlerine kadar götürüyor. Meram Gençlik Meclisi ve Genç Kızılay’ın da destek verdiği bu yardım hareketinde Meram’da yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinden dışarı çıkılmasının da önüne geçiliyor. Sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleştirilen yemek dağıtımlarında duygu dolu anlar da yaşanıyor. Evlere giden ekipler ayrıca, ailelere hal hatırlarını ve başka ihtiyaçlarının olup olmadığını da sorarak taleplerini not ediyorlar.
    Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, paylaşmanın, ihtiyaç sahibi birinin ihtiyacını gidermenin ya da derdi olan birinin derdine merhem olmanın bir insanın yaşayabileceği en güzel duygu olduğunu belirtti. Kavuş, “Zorlu salgın sürecinde olsak da tüm güzelliklerin doruğa çıktığı bu ramazan günlerinde, kapalı kapıların ardındaki tüm mahzun ve buruk hemşehrilerimize ulaşmanın gayreti içindeyiz. Ramazan’ın bereketini ve güzelliğini en çok ihtiyaç sahibi insanlarımızla birlikte yaşayabileceğimizin bilinciyle olabildiğince fazla kapıyı çalıyor, onların derdine derman olmaya çalışıyoruz. İkramlarımızla sadece sofralarına değil gönüllerine de misafir olmanın hedefindeyiz. ''dedi. 
    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow