hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meram Bilim Kurdu, Teknofest'e 4 takımla katılıyor

    Meram Bilim Kurdu, Teknofeste 4 takımla katılıyor
    expand

    Meram Bilim Kurdu, Teknofest'e 4 takımla katılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet IŞIK/KONYA,(DHA)- MERAM Belediyesi Bilim Kurdu öğrencileri, Teknofest 2020 Teknoloji Yarışmalarına 4 ayrı takımla katılacak. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden tüm takımlar projeleriyle oldukça iddialı. Öğrenciler, Bilim Kurdu Projesinin kendilerine sunduğu imkanlardan dolayı teşekkür ederken Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da yarışmaya katılacak öğrencilere başarılar diledi.    
    Meram Belediyesi Bilim Kurdu öğrencileri, 22 Eylül- 27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te düzenlenecek olan Teknofest 2020 teknoloji yarışmalarına 4 ayrı takımla katılmaya hak kazandı. Ortaokul kategorisinde yarışacak takımlar ödül için çalışmalarına hız kesmeden ara vermeden devam ediyor.  Yarışmaya ‘Kara Konuşlu Hava Trafik Sistemi’ ile katılacak takımın projesi hakkında bilgi veren Hayriye Bülbül,  ürettikleri sistemin karaya dizisel ağ şeklinde de konuşlandırılabileceğini belirtti. Sistemin tüm hava koridorunun takibini yapabildiğini dile getiren Bülbül, projenin hava savunma sisteminde de katkı sunacağını söyledi.  
    Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da  ''Teknofest gibi gençliğimize yeni ufuklar açan büyük bir organizasyona birbirinden değerli 4 proje ile katılacak olmak bizim için gurur verici. Çocuklarımız zekaları, çalışkanlıkları, azimleri, projeleri ve gayretleriyle daha yarışmaya girmeden göğsümüzü kabarttılar. İnşallah Gaziantep’ten başarılarla dönerek bu çalışmalarının sonuçlarını en güzel şekilde alırlar. Biz her şartta geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olmaya, onlara destek vermeye, kendilerini geliştirebilmeleri ve geleceğe en iyi şekilde hazırlanabilmeleri adına hizmet üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.       

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow