hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FIFA normlarına uygun 6 okulun halı saha yapımı tamamladı

    FIFA normlarına uygun 6 okulun halı saha yapımı tamamladı
    expand

    FIFA normlarına uygun 6 okulun halı saha yapımı tamamladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adem YILDIZ/KONYA,(DHA) - KARATAY Belediyesi, ilçedeki 30 okula FIFA normlarına uygun 30 yeni suni çim halı saha kazandırılmasıyla ilgili başlattığı proje hızla ilerliyor. 2020 yılının ekim ayında düzenlenen törenle temeli atılan proje kapsamında 6 halı saha tamamlandı. Eğitim çağındaki gençlerin gelişimlerine katkı sunmak istediklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Hasın Kılca, “Projemizle çocuklarımızın çok daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim görmeleri kadar bedensel ve zihinsel anlamda da onlara katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.
     

    6 OKULUN HALI SAHASI TAMAMLANDI

    Karatay Belediyesi ekipleri, 30 okula 30 suni halı saha projesinden Şehit Azam Güdendede Anadolu Lisesi, Şehit Üsteğmen Mehmet Düzenli İmam Hatip Ortaokulu, Çumralıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hüseyin Sevim Köroğlu İlkokulu, Namık Kemal Ortaokulu ile Köseali İlkokulu okullarının halı sahasını tamamladı.

    "KARATAY BELEDİYESİ, SPORA DA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR"

    Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediye olarak ilçede eğitim çağındaki bütün çocuklar için yeni projeler üretme çabası içerisinde olduklarını belirterek, “Karatay’daki 30 Okula Yeni Yeni Halı Saha” projesinin de amacı çocuklarımızın bedensel ve zihinsel anlamda yetişmesine katkı sunuyoruz" dedi.

    HALI SAHALAR FIFA NORMLARINA UYGUN İNŞA EDİLİYOR

    Başkan Hasan Kılca, “ilçemizdeki 30 okulumuza 30 adet yeni suni çim halı saha yapımı için temellerimizi attık. Ekiplerimiz yoğun bir çalışma neticesinde 6 okulumuzun halı sahalarını tamamladı. Halı sahalarımız, bin metrekare ebatlarında, FIFA normlarında ve suni çim saha şeklinde inşa ediliyor. Halı sahalarımızın etrafı galvanizli kafes tel ile çevrili olacak ve halı sahalarımızın yürüme yolları kilitli parkeyle kaplı. Bu yatırımız ile yarınlarımız ve umudumuz olan yavrularımızın yetişmelerine ve geleceklerine ayrı bir güç katmayı amaçlıyoruz. Eğitimlerine devam eden çocuklarımız ve gençlerimiz, gönül rahatlığıyla buralarda spor yapabilecekler. Ben bu vesileyle yapımı tamamlanan halı sahalarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Geri kalan 24 halı sahayı da hızlı bir şekilde bitirerek çocuklarımızın kullanımına sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow