hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karatay Belediyesi’nin minyatür sergisi dijitale taşındı

    Karatay Belediyesi’nin minyatür sergisi dijitale taşındı
    expand

    Karatay Belediyesi’nin minyatür sergisi dijitale taşındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA) - KARATAY Belediyesi tarafından, minyatür sanatçısı Ayşe Ülker Erke’nin eserlerinden oluşan iki farklı sergi, dijital ortamda açıldı. Hz. Mevlâna’nın 747'üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında açılan sergiler, Karatay Belediyesi’nin resmi internet sitesinde görülebiliyor. 
    Karatay Belediyesi, minyatür sanatçısı Ayşe Ülker Erke’nin ‘Minyatürlerle Mevlevilik ve Mevlevihaneler’ ile ‘Hz. Mevlâna’nın İsm-i Şerif’inin Anıldığı Hüsn-i Hatlar ve Eserlerinin Kadim Nüshaları’ konulu eserlerinden oluşan iki sergiyi dijital ortama taşıdı. Bu kapsamda açılan sergiler, Karatay Belediyesi’nin resmi internet sitesinden dijital olarak gezilebiliyor. Toplamda 29 eserden oluşan iki sergiyi dijital ortamda gezme fırsatı bulan vatandaşlar, her eserin yanında eserin yanı sıra esere konu olan Mevlevihaneler hakkında da ayrıntılı bir şekilde bilgi sahibi olabiliyor.
    Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, dijital ortamın sunduğu imkânlarla ziyaretçilerine çok daha farklı bir deneyim vaat eden dijital sergiyi ve eserleri tek tek inceledi. Karatay Belediyesi’nin hayata geçirdiği kültürel etkinliklerin pandemi dolayısıyla çok daha fazla insana ulaşmasını hedeflediklerinin altını çizen Başkan Hasan Kılca, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören dijital serginin de bu amaçla açıldığını söyledi. Kılca, “Hz. Mevlâna’nın Vuslatının 747’nci yıldönümündeyiz. Bilindiği gibi bu yılki etkinlikler, pandemi dolayısıyla daraltılarak ve seyirci alınmadan yapılıyor. Karatay Belediyesi olarak bizler de bu kapsamda Minyatür Sanatçısı Sayın Ayşe Ülker Erke’nin ‘Minyatürlerle Mevlevilik ve Mevlevihaneler’ temasıyla yaptığı eserlerini dijital ortama taşıyarak dijital ortamda bir sergi açtık. Bu bağlamda dijital olarak düzenlediğimiz ‘Minyatürlerle Mevlevilik ve Mevlevihaneler’ ile ‘Hz. Mevlâna’nın İsm-i Şerif’inin Anıldığı Hüsn-i Hatlar ve Eserlerinin Kadim Nüshaları’ sergilerimizi hemşerilerimizin beğenilerine sunduk. Bu vesileyle; İslam dünyasının yetiştirdiği en önemli mütefekkir ve mutasavvıflardan biri olan Hz Mevlâna Muhammed Celâleddin-i Rumi’yi vuslatının 747. yılında rahmet ve minnetle yâd ediyor, onun şahsında ilmi ve irfanıyla gönüllerimize ışık tutan bütün manevi rehberlerimize de bu vesileyle Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow