hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KOMEK’te telafi eğitimleri başladı

    KOMEK’te telafi eğitimleri başladı
    expand

    KOMEK’te telafi eğitimleri başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mümin KARACA/KONYA, (DHA) - KONYA Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen kursların telafi eğitimleri yeni normalleşme süreciyle birlikte gerekli tedbirler alınarak yeniden başladı.
    Koronavirüs salgını kapsamında kısıtlamaların sonlandırılarak yeni normalleşmeye geçilmesiyle birlikte KOMEK ve ASEM’lerde gerçekleştirilecek telafi eğitimlerinde kursiyerlerin sağlıklı bir ortamda ders yapmaları için gerekli tüm tedbirler alındı. 
    Tüm kurs merkezlerindeki sınıflar, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde düzenlenirken kursiyer ve eğitmenlerin derslerde maske kullanımı zorunlu hale getirildi. Ayrıca kursiyerlerin sağlık kontrolleri günlük ateş ölçümleri yapılarak sağlanırken, teneffüs planlaması ders aralarında yoğunluğa izin verilmeyecek şekilde yapılıyor.
     14 Mart itibariyle ara verilen grupların telafi dersleri ile başlanarak yeni kayıt alınmayacak KOMEK ve ASEM’lerde yarım kalan tüm eğitimlerin 1 Eylül’e kadar tamamlanması planlanıyor. KOMEK, koronavirüs nedeniyle ara verilen süreçte tüm eğitmen ve personelin desteği ile 3 milyon maske üreterek Konya Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüsle mücadelesine katkı sağlamıştı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow