hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KOMEK'te üretilen ürünler ekonomiye katkı sağlıyor

    KOMEKte üretilen ürünler ekonomiye katkı sağlıyor
    expand

    KOMEK'te üretilen ürünler ekonomiye katkı sağlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA)- KONYA’da meslek edindirme kurslarında üretilen ürünler internet üzerinden satışa çıkarak, kent ekonomisine kaktı sağlıyor. 
    Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde faaliyetlerini yürüten Ertuğrul Gazi Halı-Kilim Atölyesi ile Samanpazarı Tekstil ve Tasarım Atölyesi’nde eğitim gören kursiyerler Konya ekonomisine katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi üretilen ürünleri de internet üzerinden satışa çıkarıyor.
    Atölyeleri ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ökadınları meslek edindirmeye çalıştıklarını belirterek, ''Bugün gelinen noktada artık KOMEK’ten elde edilen ürünlerin satışıyla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Böylece hem kursiyerlerimizin kazanç elde etmelerini hem de kurstan sonra iş hayatına katılmalarını arzu ediyoruz. Ürünleri komekpazari.com sitesi üzerinden satıyoruz, burada önemli olan bir döngü sağlayabilmek. Hanımlarımızın el emeği ürünlerini ulusal ve uluslararası piyasada bir marka değeri oluşturarak satmayı planlıyoruz. İnşallah bunda da başarılı olabilmek için gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Buradaki emek hanım kardeşlerimizin, KOMEK kursiyerlerimizin. Biz de bunu en iyi şekilde değerlendirmek için bir çaba sarf ediyoruz.”dedi.
    FOTOGRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow