hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konya Büyükşehir Belediyesi 'Toplu Taşıma Hat Yönetim Sistemi' ödülü aldı

    Konya Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Hat Yönetim Sistemi ödülü aldı
    expand

    Konya Büyükşehir Belediyesi 'Toplu Taşıma Hat Yönetim Sistemi' ödülü aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA)- KONYA Büyükşehir Belediyesi, 'Toplu Taşıma Hat Yönetim Sistemi' projesi ile Belediyecilik Ödülü aldı.

    Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında çalışan kişi, kurum ve kuruluşları desteklemek amacıyla her sene düzenlenen ve SUMMITS Uluslararası AUS Zirvesi kapsamında verilen Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri’nin 4’üncüsü gerçekleştirildi. Konya Büyükşehir Belediyesi, Belediyecilik Ödülleri alanında 'Toplu Taşıma Hat Yönetim Sistemi' ile ödül aldı.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, teknolojideki gelişmeleri yakından takip eden ve bunları gündelik hayata entegre ederek toplu ulaşımda vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalıştıklarını söyledi. Başkan Altay, “Ödül alan Hat Yönetim Sistemimiz hemşehrilerimizin toplu ulaşımda aldıkları hizmeti iyileştirecek ve toplu taşımaya yapılacak yatırımların hemşehrilerimizin tam olarak ihtiyacını karşılamasını sağlayan yenilikçi, büyük veri teknolojilerinin kullanıldığı bir toplu taşıma analiz ve yönetim platformudur. Güncel verilerle Konya’da toplu taşıma hareketliliğinin durak seviyesinden tüm şehrin toplu taşıma ağına kadar anlaşılmasını sağlayan Hat Yönetim Sistemi; hemşehrilerimizin ulaşım ihtiyacının ön planda olduğu sürdürülebilir bir toplu taşıma sisteminin temelini oluşturuyor. Aldığımız ödülün şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
    SUMMITS Uluslararası AUS Zirvesi pandemi dolayısıyla 2022’ye ertelenirken, ödüller, 4-5 Haziran'da İstanbul’daki ICSG’21 8.Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı'nda gerçekleştirilecek tören ile verilecek.

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow