hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konya Büyükşehir’den 2020’de mahalle yollarına 55 milyon lira

    Konya Büyükşehir’den 2020’de mahalle yollarına 55 milyon lira
    expand

    Konya Büyükşehir’den 2020’de mahalle yollarına 55 milyon lira

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KONYA,(DHA) - KONYA Büyükşehir Belediyesi, Konya genelinde mahalle yollarında standardı yükseltmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2020 yılı yatırım programı kapsamında 19 ilçeye bağlı mahallelerde yaklaşık 300 kilometrelik mahalle yolu yapacaklarını belirterek, bu yolların toplam maliyetinin 55 milyon lira olduğunu söyledi.

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2014 yılında uygulanmaya başlayan Yeni Büyükşehir Yasası sonrası hizmet ağının 31 ilçe ve bin 200 yerleşim birimine çıkması üzerine Konya’nın dört bir yanına geçtiğimiz 6 yılda çok önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi. Koronavirüs salgınının tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkilediğini, Büyükşehir Belediyesi olarak Konya’da salgından etkilenerek ihtiyaç sahibi durumuna düşen vatandaşlar için sosyal yardımlara büyük önem verdiklerini belirten Başkan Altay, bu süreçte 2020 yılında yapılacak mahalle yolları ihalesini de gerçekleştirdiklerini söyledi. Hedeflerinin alt yapısı tamamlanmış, sosyal hayatın geliştiği ve insanların yaşadıkları yerde mutlu oldukları bir Konya oluşturmak olduğunu kaydeden Başkan Altay, bu zor süreci hep birlikte atlatarak Konya’yı ilçeleriyle birlikte geleceğe hazırlayacaklarını vurguladı.

    19 İLÇENİN MAHALLE YOLLARINA 55 MİLYON LİRA

    Başkan Altay, Büyükşehir Belediyesi’nin 7 bölgede faaliyet gösteren Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerin 2020 yılında; Meram, Çumra, Yunak, Tuzlukçu, Kadınhanı, Derbent, Derebucak, Hüyük, Yalıhüyük, Taşkent, Hadim, Güneysınır, Ereğli, Halkapınar, Emirgazi, Kulu, Cihanbeyli, Sarayönü ve Altınekin’den oluşan 19 ilçeye bağlı mahallelerde yaklaşık 300 kilometre mahalle yolu yapacağını ifade ederek, bu yolların toplam maliyetinin ise 55 milyon lira olduğunu da sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow