hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konya, kutlu karşılamaya hazırlanıyor

    Konya, kutlu karşılamaya hazırlanıyor
    expand

    Konya, kutlu karşılamaya hazırlanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet IŞIK/KONYA,(DHA)-ANADOLU’nun kadim şehirlerinden Konya, Hz. Mevlana ve ailesinin şehre gelişinin 791’inci yıldönümü kutlamalarına hazırlanıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 3 Mayıs’ta Rumi Özel Tren Seferiyle başlayacak etkinlikler kapsamında Filistinli Le Trio Joubran grubunun konseri, Sufi Film Günleri, temsili karşılama programı, sevgi ve hoşgörü yürüyüşü gibi etkinliklerin yapılacağını söyledi.

    Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği Teşrif-i Konya karşılama törenleri bu sene ilk kez 3 Mayıs 2019 Cuma günü siyaset, sanat, spor, akademi dünyasından önde gelen isimlerin katılacağı Rumi Özel Tren Seferiyle başlayacak. Trende ney dinletisi ve Mesnevi sohbeti eşliğinde medya, sanat, spor ve akademi dünyasından önemli isimler bulunacak.

    TEMSİLİ KARŞILAMA YAPILACAK

    Hz. Mevlana’nın 22’inci kuşaktan torunu Esin Çelebi ve ailesinin Karaman’dan Konya’ya yürüyüşlerinin temsili olarak Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından karşılanmalarıyla başlayacak etkinlikler, Şems-i Tebriz-i Türbesinden Mevlana Türbesine yapılacak “Sevgi ve Kardeşlik Yürüyüşü” ve Mevlana'nın sandukası başında 'Gülbank' duasıyla devam edecek.

    FİLİSTİNLİ LE TRİO JOUBRAN GRUBU KONSER VERECEK

    Medya, spor, ilim ve kültür dünyasından davetlilerin katılacağı Teşrif-i Aruz kutlamaları kapsamında; sema gösterisi, Vuslat isimli tiyatro oyunu ve mistik müzikte dünya çapında üne sahip üç kardeşten oluşan Filistinli Le Trio Joubran grubunun konseri de yer alacak. 3-5 Mayıs 2019 tarihleri arasında ebru, seramik, resim sergileri, Sokakta Sanat gibi etkinliklerin de yer alacağı kutlamalar, ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen Sufisin Sufi Sinema Günleriyle sona erecek.

    “791 YIL SONRA BU KUTLU GELİŞİ YENİDEN YAŞATACAĞIZ”

    Konya’nın, Mevlana ve ailesinin gelişiyle birlikte ilim, sevgi ve hoşgörünün merkezi haline geldiğine dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın sekiz asır önce Belh’ten uzun bir yolculuk sonunda bu topraklara gelen Hz. Mevlana ve ailesini kucaklayan merkez olduğunu belirterek, “İnsanın bir yolculuk halinde olduğundan söz eden Hz. Mevlana, ilerleyen yıllarda fikir dünyasının gelişiminde bu uzun ve zahmetli yolculuğun payının büyük olduğunu ifade etmiştir. Selçuklu çağının Horasan’dan Endülüs’e uzanan, geniş İslam coğrafyasının en kıymetli ilim, felsefe ve sanat merkezlerinden biri olan Konya, Hz. Mevlana ve ailesinin teşrifleriyle nice Hak dostunu bağrına basmış ve daha büyük önem kazanmıştır. Düşünce ve eserleriyle Anadolu’ya sevgi barış ve kardeşliği getiren Hak aşığı büyük düşünür Mevlana’nın şehrimize gelişlerini 791 yıl sonra yeniden yaşatacağız” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow