hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konya'nın 28 ilçesine 700 milyon liralık yatırım

    Konyanın 28 ilçesine 700 milyon liralık yatırım
    expand

    Konya'nın 28 ilçesine 700 milyon liralık yatırım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi Youtube kanalında Konyalılarla bir araya geldi. Canlı yayında hem gündemi değerlendiren hem de vatandaşların sorularını cevaplayan Başkan Altay, Bu yıl merkezin dışındaki 28 ilçeye 700 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi.

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi Youtube kanalında iftar sonrası Konyalılarla buluştu. Canlı yayında vatandaşların sorularını cevaplayarak gündemi değerlendiren Başkan Altay, “Konya’da ihtiyacı olanlara dağıtılmak için 50 milyon liralık bir kaynak Büyükşehir Belediyemiz tarafından kullanılıyor. Şu an itibariyle 12 bin esnafımıza biner liralık sosyal destek kartlarımız ulaştırmaya başladık, merkezin dışında. Merkezde de inşallah önümüzdeki hafta ulaştırmayı arzu ediyoruz. Ayrıca merkezin dışındaki 28 ilçemizde 6 binin üzerindeki vatandaşımıza 500 liralık sosyal kartlarını hesaplarına yükledik. Arkadaşlarımız onun dağıtımlarını gerçekleştiriyor. 10 bin ailemize 12 ay boyunca sosyal destekte bulunuyoruz. Onlar için kartlarına 3 milyon liralık yüklemeleri gerçekleştirdik. Ayrıca, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden ‘sıkıntıdayım, ihtiyacım var, yardım almak istiyorum’ diyen insanlarımıza da destek olmak için de çalışmalarımızı yapıyoruz. Eğer ‘ihtiyacım var, sıkıntıdayım’ diyorsanız Konya Büyükşehir Belediye’mizin internet sitesinde bir formumuz var onu doldurursanız inşallah bayram önünden başlayarak sizlere de sosyal desteklerimizi ulaştırmayı arzu ediyoruz. “ diye konuştu.

    700 MİLYON LİRA ÜZERİNDE YATIRIM GERÇEKLEŞTİRİLECEK

    Ramazan’da ilçe ziyaretlerini tamamladıklarını da ifade eden Başkan Altay, “Merkezin dışındaki 28 ilçemize ziyaretlerimizi bitirdik. Böylece 2021 yılında yapacağımız işleri ilçe belediyelerimizle paylaşma fırsatımız oldu. Bu yıl inşallah 700 milyon liranın üzerinde bir yatırımı 28 ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Bu yatırım programlarımızı yaparken ilçe belediye başkanlarımızla, teşkilatlarımızla ve muhtarlarımızla istişare ettik. İnşallah verdiğimiz sözleri tutmak için çalışıyoruz. Konya’da 42 bin kilometrekarelik bir alanda dünyanın en büyük belediyecilik teşkilatı olarak sizlere hizmet ediyoruz. Bu yıl merkezin dışındaki mahallelerde 100 bin metrekare parke yapıyoruz. İlk uygulamayı da geçtiğimiz gün Ereğli ziyaretimizde Belkaya Mahallesinden başladık. İnşallah parça parça yaparak geliyoruz.” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow