hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meram'a yeni hükümet konağının temeli atıldı

    Merama yeni hükümet konağının temeli atıldı
    expand

    Meram'a yeni hükümet konağının temeli atıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA) - MERAM belediyesi ilçeye hükümet konağının temeli attı. Hükümet konağı tamamlandığında Meram Kaymakamlığı ve çok sayıda ilçe müdürlüğünü aynı çatı altında toplayacak.

    Konya’nın Meram İlçesi Hükümet Konağına kavuşuyor. Yapımı yılbaşından önce tamamlanması düşünülen konağın Meram Kaymakamlığı ve çok sayıda ilçe müdürlüğünü aynı çatı altında toplaması planlanıyor. Meram Hükümet Konağının temeli düzenlenen törenle atıldı.

    Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Belediye binası ve Hükümet Konağıyla, alışveriş merkeziyle, iki çarşısı ve hafif raylı sistemin de sonuçlanmasıyla bu bölge Meram’ın kendine yakışır merkezlerinden biri olacak. Konak tamamlandığında vatandaşlarımız Meram adına alabileceği hizmetlerin çoğuna ulaşabileceği bir bölge olacak. İnşaatımız bir süre önce başlamıştı ama biz bu mutluluğu hemşerilerimizle paylaşabilmek adına bu programı düzenledik. Bir sorun yaşanmazsa Hükümet Konağımız yılsonundan önce hizmet vermeye başlayacak” diye konuştu.

    Daha sonra söz alan Meram Kaymakamı Resul Çelik ise “Meram Hükümet Konağının temel atma töreninde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum” diyerek başladığı sözlerini yatırım hakkında bilgi vererek sürdürdü; “Projenin ihalesi 2017 yılında gerçekleştirildi. TOKİ’ye devredilmesinden sonra süreç hızlandı. Müteahhit hemen işe başladı. Şu an inşaat hızlı bir şekilde ilerliyor. Allah kazasız belasız bitirmeyi nasip etsin. Yapılan bu yatırımla birlikte merkezi hükümetin bütün ilçe teşkilatları bu binada toplanacak. Verilecek hizmetlere güzellik katmasını temenni ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi

    'KONYA’NIN YARINLARINI GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Hükümet Konağının hizmete başlamasıyla bu zorlukların önüne geçmiş olunacak. Çoğu Meram Belediyesine komşu olarak bir arada olacaklar. Büyükşehirlerde trafik sorununu çözmenin en önemli yollarından biri de alt merkezler oluşturmak. Burası bir alt merkez olarak bizlere bu hizmeti de dolaylı olarak vermiş olacak. Marka değeri yüksek Meram’a hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile birlikte Meram’ın yarınlarını daha güzel hale getirmek için çalışıyoruz. Son Durak çalışmalarında son aşamaya geldik. Tavusbaba’da yoğun bir gayret içindeyiz. Meram’da imarı tamamlanan yerlerde yeni caddelerle ilgili çalışma yürütüyoruz. Meram’ın yarınları çok daha güzel olacak. Hükümet Konağı hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

    'KONYA’YA HİZMET VERMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ'

    Konya’ya ve Meram’a hizmet etmenin gururunu ve onurunu yaşadıklarını belirten Konya Valisi Vahdettin Özkan da gerek büyükşehir belediyesinin gerekse ilçe belediyesinin Meram’a katkı sunmak amacıyla büyük bir heyecanla tüm ekipleriyle çalıştıklarını belirterek, “Her Konya Büyükşehir Belediyesini hem Meram Belediyesini bu özellikleriyle tebrik ediyorum. Vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Vatandaşlarımızın huzurunu, refahını artırmak ve sosyal gelişmişliğine katkı sunmak amacıyla yükselen bu bina ile Meramlılara hizmetin daha rahat gidecek olması alkışlanacak bir hizmet. Konya’da bu tür hizmetler Türkiye genelinden daha yaygın ve nitelikli yürütülüyor. Konya bu özelliği ile öne çıkıyor. Pandemi sürecinde ihracatın azalması beklenirken Konya’da rakamlar arttı. 2 milyar doların üzerine çıktı. Konya’nın küresel anlamda rekabet gücünün arttığının göstergesidir bu. Binaların ve kurumların varlık sebebi insanlarımıza hizmet etmek içindir. Bu yapının da vatandaşlarımıza hizmeti artırmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

     FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow