hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mevlana Müzesi'nin çevresi turizme kazandırılacak

    Mevlana Müzesinin çevresi turizme kazandırılacak
    expand

    Mevlana Müzesi'nin çevresi turizme kazandırılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA)- KONYA'da Mevlana Müzesi'nin çevresi turizme kazandırılacak. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, günde binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Mevlana Müzesi'nin çevresinin de turizme hizmet edeceğini belirterek, ''Mevlana Müzesi'nin bulunduğu bölgeyle ilgili bölgenin tarihi dokusuna uygun konaklama, iş merkezleri, el sanatları, gurme sokağı gibi birçok projemiz var. Gelen turistlerin Karatay bölgesinde birden fazla gün konaklaması için çalışıyoruz. Bunun için cazibe merkezleri oluşturuyoruz'' dedi. 
    Günde binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Mevlana Müzesi, Konya'nın en eski yerleşim birimlerinden bir tanesi olan Karatay ilçesinde yer alıyor. Eski bir yerleşim yeri olduğu içinde turizme kazandırılmak için prestij projeler üretiliyor. Göreve geldiği 31 Mart 2019 tarihinden itibaren ilçede yaptığı hizmetleri düzenlediği basın toplantısında anlatan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Mevlana Müzesi'nin bulunduğu çevrenin turizme kazandırılacağını belirtti. Kılca, şunları söyledi:
    ''Belediyemizin en prestijli projelerimizden birisi de Mevlana Müzesi arkasındaki kentsel dönüşüm projesidir. Mevlana Müzesi'nin bulunduğu bölgeyle ilgili bölgenin tarihi dokusuna uygun konaklama, iş merkezleri, el sanatları, gurme sokağı gibi birçok projemiz var. Gelen turistlerin Karatay bölgesinde birden fazla gün konaklaması için çalışıyoruz. Bunun için cazibe merkezleri oluşturuyoruz. Müze arkasındaki 70 bin metrekarelik alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile çalışmalara başladık''

    ​FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow