hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uyuşturucu, sahte dolar ve onlarca ruhsatsız tabanca yakalandı: 48 gözaltı

    Uyuşturucu, sahte dolar ve onlarca ruhsatsız tabanca yakalandı: 48 gözaltı
    expand

    Uyuşturucu, sahte dolar ve onlarca ruhsatsız tabanca yakalandı: 48 gözaltı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adem YILDIZ/KONYA, (DHA) - KONYA İl Emniyet Müdürlüğü, koronavirüs ile mücadele kapsamında hafta sonu yapılan denetimlerimin sonucunu açıkladı. Sokağa çıkma yasağını ihlal eden 411 kişiye işlem yapılan denetimlerde, açık iş yerleri mühürlendi, iş yeri sorumlularına "Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranmak" suçundan adli işlem başlatıldı. 11 bin 700 adet uyuşturucu hap, 200 gram uyuşturucu madde ve 2 bin dolar değerinde sahte banknotlar ele geçiren polis, çok sayıda da tabanca ve tüfek yakaladı. Olaylarla ilgili 48 kişi ise gözaltına alındı.

    İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı, Narkotik Suçlarla Mücadele - Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele - Asayiş Şube ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri sokağa çıkma kısıtlamasında kurallara uymayanları ve yasa dışı iş yürüten kişileri tespit etti.

    UYUŞTURUCU, SAHTE DOLAR VE RUHSATSIZ TABANCA: 48 GÖZALTI

    Kent genelinde yapılan çalışmalarda 11 bin 700 adet uyuşturucu hap, 200 gram uyuşturucu madde ve 2 bin dolar değerinde sahte banknot yakaladı. 12 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Olaylarla ilgili toplam da 48 kişiye işlem yapıldı. Çeşitli suçlardan aranan 160 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

    SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI İHLALDEN PARA CEZASI YAĞDI

    Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılan denetimlerde sosyal mesafe, maske ve sokağa çıkma yasağını ihlal eden 411 kişiye işlem yapıldı. 5 açık iş yerini tespit eden polis, iş yerlerini mühürleyerek, iş yeri sorumlusu 7 kişiye "Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranmak" suçundan adli işlem yaptı.

    TRAFİK KURALLARINI HİÇE SAYANLAR POLİSTEN KAÇAMADI

    Kentte yapılan trafik denetimlerinde 521 sürücüye hız sınırı ihlali, 400 sürücüye kırmızı ışık ihlali, 540 sürücüye cep telefonu ile konuşmak, 4 sürücüye alkollü araç kullanmak, 2 sürücüye fazla yolcu taşımaktan işlem yapıldı. 78 araç ise trafikten men edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow