hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OSBÜK Başkanı Kütükcü: OSB'ler 1 milyon 800 bin kişiye istihdam sağlıyor

    OSBÜK Başkanı Kütükcü: OSBler 1 milyon 800 bin kişiye istihdam sağlıyor
    expand

    OSBÜK Başkanı Kütükcü: OSB'ler 1 milyon 800 bin kişiye istihdam sağlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KONYA,(DHA)- ORGANİZE Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü, 80 şehirde üretim yapan organize sanayi bölgelerinin Türkiye’nin sanayileşmesinde çok önemli başarı hikayeleri yazdığını belirterek ''Organize sanayi bölgelerinde şu an  da  50 binin üzerindeki fabrikada bir milyon 800 bin kişiye istihdam sağlanıyor.''dedi.
    Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), tarafından Ankara'da, şubat ayında yürürlüğe giren Organize Sanayi Bölgesi Uygulama Yönetmeliği ile ilgili bigilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya organize sanayi bölgelerinin bölge müdürleri ve yöneticileri yoğun ilgi gösterdi.
    OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, organize sanayi bölgelerinin önemine değindi. Organize sanayi bölgelerinde 1 milyon 800 bin kişinin istihdam edildiğini vurgulayan Kütükcü, ''80 şehirde üretim yapan organize sanayi bölgeleri,  Türkiye’nin sanayileşmesinde çok önemli başarı hikayeleri yazmaktadır. OSB’lerde şu an da 50 binin üzerindeki fabrikada bir milyon 800 bin kişiye istihdam sağlanıyor.''dedi.  
    Türkiye’nin bir sanayi ülkesi olmasında organize sanaye bölgerinin çok büyük katkısı olduğunu vurgulayan Kütükcü, “Ülkemizin dört bir yanında yatırımcılara ev sahipliği yapan OSB’lerimizin pek çoğu, artık birer belediye gibi hizmet veriyor. Bölgenin elektrik, yol, su gibi alt yapı hizmetlerini OSB’lerimiz kendileri sağlıyor. İtfaiye teşkilatlarımız, sağlık birimlerimiz, teknoloji geliştirme bölgelerimiz, meslek liselerimiz ve daha nice hizmetlerimizle aslında tam bir şehir görünümündeyiz. Tek Durak Ofis hizmetleriyle yatırımcıların önünü açıyoruz. Bu hizmetlerin hepsinde emeği geçen tüm bölge müdürlerime, OSB başkanlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra verdiğimiz bu hizmetler ve hizmetlerin niteliği daha da artacak” diye konuştu.
    Organize sanayi bölgelerinin şu an daki ortalama doluluk oranının yüzde 74 olduğunu, OSBÜK olarak bu oranı artırmayı hedeflediklerini ifade eden Kütükcü, yeni OSB yönetmeliği ile birlikte artık yatırımcıların tüm OSB’lerdeki boş ve dolu sanayi parsellerini OSB’lerin web sitelerinden tek tıkla görebileceklerini anlattı. 
    Kütükcü,OSB bölge müdürlerine yönelik TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü ile bir protokol imzaladıklarını, bu protokol kapsamında OSB bölge müdürlerinin ‘Yöneticiden Liderliğe Eğitimleri’ alacaklarını aktardı. Kütükcü, OSBÜK’ün eğitim faaliyetlerine aralıksız devam edeceğini belirterek şunları söyledi:
    “OSBÜK OSB Akademisi artık çok daha aktif çalışacak. OSB’lerimizin kurumsal kapasitelerini geliştirecek ve özellikle uygulama birlikteliğini sağlayacak pek çok eğitime hep birlikte imza atacağız. Bu eğitim faaliyetlerimizle daha fazla bir araya gelerek, birbirimizle bilgi ve tecrübelerimizi daha fazla paylaşarak uygulama birlikteliğini de sağlamış olacağız.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow