hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Recep Konuk: 19 Mayıs, geleceğe adım attığımız tarih yolculuğunun başlangıcıdır

    Recep Konuk: 19 Mayıs, geleceğe adım attığımız tarih yolculuğunun başlangıcıdır
    expand

    Recep Konuk: 19 Mayıs, geleceğe adım attığımız tarih yolculuğunun başlangıcıdır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adem YILDIZ/KONYA, (DHA)- PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, ''19 Mayıs, millet olarak son beklentisini sonlandırıp,  geleceğe adım attığımız tarih yolculuğunun başlangıcıdır.''dedi.  
    Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı  nedeniyle mesaj yayınladı. 19 Mayıs’ın millet olarak son beklentinin sonlandırıp, geleceğe adım attıılan tarih yolculuğunun başlangıcı olduğunu belirten Konuk, '' Milli Bayramlar, bir milletin ortak hafızasına silinmemek üzere nakış olan ve milletlerin her bir ferdinin diğer ferdi ile bağlarını güçlendiren bir tarihi anın ve o anın yüklendiği mana bütünlüğünün o gün nezdinde ifadesini bulduğu özel ve özellikli günlerdir. Bu özel ve özellikli günler ya ifade ettikleri bir başlangıç ya hep birlikte ulaşılan bir zafer, elde edilen başarı veya elbirliği ile ulaşılan sonuç ile o sonuç alınırken takınılan ortak tavır ve davranış özelliklerini de kapsayacak şekilde tüm mana bütünlüğüyle nesilden nesle millet hafızasında taşınmasını sağlayan günlerdir. Biz millet olarak, her milli bayramda hep birlikte yeniden o güne döner, o günlerin yüklendiği mana bütünlüğünü yeniden idrak eder ve milletimizin yaşadıklarından ve omuz omuza vererek ortaya konulan irade ile başarılarından, birbirimize tekrar kenetlenmek, zorlukları aşmak ve yeni hedeflere yürümek için ilham ve güç alırız. Bu anlamda 19 Mayıs, herkesin son beklediği bir dönemde milletimizin yeni ve güçlü bir başlangıç yaptığı tarihtir. Parlak bir geleceğe, istiklale ve istikbale adım attığı tarihtir. Millet olarak son beklentisini sonlandırıp, geleceğe adım attığımız tarih yolculuğunun başlangıcıdır.''diye konuştu. 
    Konuk,  ''O  ilk adımın 101’inci yıl dönümünde bir taraftan bir asırda başardıklarımızdan güç alarak istikbale daha kararlı ve daha iddialı yürürken, bir taraftan da 101 yıl önceki gibi zorlukları bir olarak birlik olarak aşmaya çalışıyoruz. İstiklal mücadelemizin 101’inci yıldönümünü bu sene meydanlarda, milletimizin, özellikle de gençlerimizin coşkusundan mahrum, her bir yürek bayram yeri olacak şekilde, bedenler uzak, gönüller sımsıkı sarılmış olarak kutluyoruz.''dedi. 
    Konuk, şunları söyledi:
    ''Salgında işi gücü etkilenen, sağlık sorunu yaşayan kardeşlerimizin yaşadıkları her zorluk ortak derdimizdir, ülkemizin dört bir yanında dara düşen hiçbir kardeşimizi dualarımızdan eksik etmeden, tarlaya tapana, çifte çubuğa daha sıkı sarıldık. Daha çok üreten, daha müreffeh bir Türkiye için. Evlatlarının çalışma koşullarını ve çalışacakları mekânları dünya standartlarının üstüne taşıyan bir Türkiye sevdasıyla bugün düne göre daha gayretli, daha hırslı, daha kararlıyız. Bizler Türk çiftçisi olarak 101 yıl önce çıktığımız o yolculukta, İstiklal Harbi meydanlarında neyin peşinde olduğumuzun tam idrakinde verdiğimiz kararlı mücadeleyi, 101 yıldır olduğu gibi gönlümüz ve zihnimiz hep genç, nefesimiz kuvvetli, bileğimiz güçlü olarak istiklal ve istikbal için sürdürüyoruz. ''
    FOTOĞRAFLI 
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow