hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gediz'den Elazığ ve Malatya'ya yardım seferberliği

    Gedizden Elazığ ve Malatyaya yardım seferberliği
    expand

    Gediz'den Elazığ ve Malatya'ya yardım seferberliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KÜTAHYA'nın Gediz ilçesinde, Elazığ ve Malatya'daki depremzedelere destek amacıyla yardım seferberliği başlatıldı. Gediz Kaymakamlığı, Gediz Belediye Başkanlığı, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası, Gediz Esnaf Odaları, Gediz Muhtarlar Derneği, Sivil Toplum Kuruluşları, Gediz halkı, belde ve köylerin işbirliği ile hazırlanan yardım malzemeleri 2 TIR'a yüklenerek deprem bölgesine ulaştırılmak üzere dualarla yola çıkarıldı.

    Yardım TIR'larının uğurlanması için düzenlenen programa, Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, AK Partili Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, Gediz İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Yaşar Türker, Gediz İlçe Müftüsü Nurullah Koçhan, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vedat Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Gediz İlçe Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, yapılan yardım programına destek veren vatandaşların birliğinin önemine işaret ederek, "Allah, bizlere böyle felaketlerin tekrarını göstermesin. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Millet olarak, devlet olarak iç içe, el ele beraberiz. Bu bilinçle yaşıyor ve yaşamaya devam edeceğiz. Elazığ ve Malatya'daki depremzedelerimiz için yardımlarını esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yola çıkan TIR'larımızın yolu açık olsun" dedi.

    Gediz Kaymakamı Muhammet Önder de "Milletimiz yardımlaşma konusunda dünyaya örnek bir millet. Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren herkes vazifesinin başındaydı. Milletimiz maddi ve manevi yardım için tek yürek oldu. Yardımlarını esirgemeyen bütün vatandaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

    Gediz İlçe Müftüsü Nurullah Koçhan okunan duaların ardından 2 yardım TIR'ı Gediz Belediyesi hizmet binası önünden Elazığ ve Malatya'ya gitmek üzere hareket etti.

    Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ (Kütahya), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow