hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hisarcık'ta, hac kafilesi kutsal topraklara uğurlandı

    Hisarcıkta, hac kafilesi kutsal topraklara uğurlandı
    expand

    Hisarcık'ta, hac kafilesi kutsal topraklara uğurlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa AKÇAY/HİSARCIK (Kütahya), (DHA)- KÜTAHYA'nın Hisarcık ilçesinde, 2019 yılı hac sezonunda Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek olan 20 kişilik ikinci hac kafilesi dualarla uğurlandı.
    Bu yıl ilçe ve köylerinden hacca gidecek 20 hacı adayı için Belediye Hizmet Binası önünde uğurlama töreni düzenlendi. Din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin ardından bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Mustafa Arda, "20 hacı adayımızı yarın Medine-i Münevvere'de olmak üzere mukaddes topraklara uğurluyoruz. İnşallah bir gün burada uğurlayanları da uğurlarız. Arzu eden kardeşlerimize de en kısa zamanda gitmeyi Cenab-ı Allah nasip etsin. Bu kardeşlerimiz kutsal topraklarda ilçemizi güzel bir şekilde temsil edecekler. Bizlere de dua edip ibadetlerini yapacaklar. Allah sağ salim gidip dönmeyi, hac ibadetini en güzel şekilde yapabilmeyi kendilerine nasip eylesin, akrabalarına, sevdiklerine en kısa sürede kavuştursun inşallah" dedi.  
    Daha sonra Müftü Mustafa Arda tarafından yapılan dua sonrası hacı adayları sevenleriyle kucaklaşarak helalleşti. Hacı adayları müftülük görevlileri ile aile yakınları tarafından dualarla gözyaşları arasında Altıntaş Zafer Havaalanı'na  uğurlandı.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow