hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kütahya'da protokol üyelerine ilk yardım eğitimi

    Kütahyada protokol üyelerine ilk yardım eğitimi
    expand

    Kütahya'da protokol üyelerine ilk yardım eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, (DHA) - KÜTAHYA Valisi Ömer Toraman’ın talimatı ile protokol üyelerine terorik ve pratik temel ilk yardım eğitimi verildi. 
    Polisevi Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitime Kütahya Valisi Ömer Toraman, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Jandarma komutanı Mustafa Çekiç, Sağlık İl Müdür Mehmet Erşan, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tamer Yiğit ve daire müdürleri katıldı. Eğitim programı ile ilgili konuşan Vali Toraman, “Bugün temel ilk yardım eğitimi programına katıldık. Normalde her bireyin, bu temel ilk yardım eğitimini almalarını arzu ediyoruz. Bizde kendi kişisel eksikliğimizi tamamlamak için bu kursa katıldık. Çünkü gündelik hayat içerisinde neyle karşılaşacağımızı, ne gibi acil durumlarla karşılaşacağımızı bilemiyoruz. Her an ilk yardıma ihtiyacı olan bir vaka ile karşılaşabiliriz. Bu tip durumlarda bilinçli olarak ilk yardım müdahalesini yapabilmek taki sağlık ekipleri gelinceye kadar o kritik sürede doğru müdahaleyi yapmak için eğitim alıyoruz" dedi.
     İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan ise, “İlk yardım özellikle saniyelerle müdahale etmemiz gereken ve sağlık ekiplerinin olmadığı anlarda çok önemli bir hal almakta. Bu esnada ilk yardım eğitimi de hastaya doğru uygulama yapmak noktasında önem arz etmekte. Bizler her an kaza ile afetle bir ani hastalıkla karşı karşıyayız. Konuyu bilmeden yapılır ise yaralıya ve kazazedeye zarar verip hatta sakat kalması Allah korusun ölümüne sebep verebiliriz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow