hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    30 projeyi sergilediler

    30 projeyi sergilediler
    expand

    30 projeyi sergilediler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KÜTAHYA'nın Simav ilçe merkezinde faaliyet gösteren Osmanbey Ortaokulu öğrencileri, üç ay boyunca üzerinde çalıştıkları 30 projeyi "4006 TÜBİTAK  Bilim Fuarı'nda sergiledi.

    Okulun Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen sergide, 115 öğrencinin üç ay boyunca hazırlığı birbirinden ilginç projeye yer verildi. 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisi'nin açılışına Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, Simav Garnizon Komutanı Yarbay Mustafa Matar, Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Simav Müftüsü Muhammed Aydın, Simav Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Halil Aktay, AK Parti Simav İlçe Başkanı Ahmet Kulat, okul müdürleri ile öğretmenler ve öğrencilerle velileri katıldı. Açılış kurdelesinin birlikte kesen protokol üyeleri daha sonra stantları tek tek gezerek  öğrencilerden projeleri ile ilgili bilgi aldı.

    Okul Müdürü Hüseyin Kaygusuz, dünyada değişim ve dönüşüm sürecinin yaşandığını belirterek, "Okulumuz tarafından düzenlenen 4006 TÜBİTAK

    Bilim Fuarı sergisinde kültürel ve milli değerlerimizin yanında, Simav'ın örf, adet ve gelenekleri,  sağlıklı yaşam, sosyal medya bağımlılığı, Matematik ve Fen Bilimleri ile ilgili bir çok araştırma projemiz sergilendi. Bir gün boyunca açık tutulacak sergimizde 28 öğretmenimiz ile 115 öğrencimiz yer aldı. Stantlarda yer alan 30 projemizin 6 bin lira tutan parası TÜBİTAK tarafından ödendi" dedi.

    Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

    FOTOĞRAF

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow