hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Simav'da çiftçilere toplam 4 bin ayva fidanı dağıtıldı

    Simavda çiftçilere toplam 4 bin ayva fidanı dağıtıldı
    expand

    Simav'da çiftçilere toplam 4 bin ayva fidanı dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde, kapama meyve bahçelerinin oluşturulmasına yönelik çalışmalar kapsamında 30 çiftçiye 125 dekarda oluşturulacak meyve bahçeleri için toplam 4 bin ayva fidanı dağıtıldı.

    Simav Tarım ve Orman İlçe Müdürü Murat Tokdemir, Kütahya İl Özel İdaresi'nden ayrılan kaynakla ilçeye bağlı Aksaz köyünde 30 çiftçiye 125 dekar alanda oluşturulacak kapama meyve bahçesi için toplam 4 bin adet eşme cinsi ayva fidanının ücretsiz olarak dağıtıldığını bildirdi.

    Kapama meyve bahçelerinin oluşturulmasının tarımsal çeşitliliği artırma ve geliştirme adına önemli bir faaliyet olduğunu ifade eden Tokdemir, "Kapama meyve bahçelerinin oluşturulmasını teşvik ediyor ve destekliyoruz. Çiftçilerimiz son yıllarda kapama meyve bahçesi projemize büyük anlamda destek veriyorlar. Bu durumun hem çiftçilerimizin hem de ilçe ekonomisi için önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Meyveciliğin ekonomik olabilmesi için meyve bahçesinin belli büyüklükte olması lazım. İdeal olanı ise en az 2 dönüm ve daha fazla olmasıdır. Aksaz köyümüz meyvecilik potansiyeli olan bir yer" diye konuştu.

    Hak sahibi çiftçiler de memnuniyetlerini ifade ederken sağlanan destek nedeniyle teşekkür etti.

    Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow