hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Malatya'da 13'üncüsü düzenlenen Tarım Fuarı açıldı

    Malatyada 13üncüsü düzenlenen Tarım Fuarı açıldı
    expand

    Malatya'da 13'üncüsü düzenlenen Tarım Fuarı açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- MALATYA Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen ve bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarı, törenle açıldı. 

    Mişmişpark Fuar alanında düzenlenen törene; Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2'nci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, STK temsilcileri ile çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, folklor gösterileriyle devam etti. Açılış töreninde daha sonra protokol konuşmaları yapıldı. Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Kılıç yaptığı konuşmada Malatya genelinde yetişen tarım ürünlerinin Dünyada eşi benzeri olmadığına dikkat çekerek, tarım sektörünün iyi yerlere gelmesinin tüm sektörleri etkileyeceğini söyledi. Kılıç tarım ve hayvancılık ile ilgili sorunları dile getirerek, bazı talep ve önerilerde bulundu.

    13'üncü Tarım Fuarına 150 firmanın katıldığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise bu firmaların 60'ının 38 ayrı ilden geldiklerini söyledi. Türkiye'nin ihracat ürünlerinin önemli bir kısmının tarıma dayalı olduğunu belirten Başkan Gürkan, "Türkiye’de az iş gücüyle daha fazla üretim noktasında büyük mesafeler kat ettik. Bu mesafeleri kat etmek öyle kolay olmadı. Tabii ki sorunlarımız var. Tarım ve Hayvancılık sektörünün sorunlarını iyi analiz etmemiz gerekiyor. Tarım Fuarımızın amaçlarından biride bu sektörle uğraşan çiftçilerimizin sorunlarına çözüm bulabilmek. Eğitim, aynı zamanda iletişim ve etkileşim ürünüdür. Tarım Fuarımız bu anlamda çiftçilerimize ve yetiştiricilerimize kılavuzluk ediyor. Yerel yönetimler olarak çiftçilerimizin daha verimli ve sağlıklı ürünler elde etmeleri için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Bu çabayı gösterirken şehrimizin bütün değerlerini dikkate alacağız. Ziraat Odası Başkanımızın ifade ettiği gibi özellikle üreticiden tüketiciye direkt bir pazarın olması önerisini destekliyorum. Bizler de organik pazarlar kurarak üretici ve tüketiciyi aynı noktada buluşturulmasını ifade etmiştik. İnşallah bu çalışmaları yaparken şehrimizin bütün değerleri ile bunu yürüteceğimizi her platformda ifade ettik. 13'üncü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarımızın çiftçilerimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, Fuarımızın bu aşamaya gelmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

    Bütün medeniyetlerin temel amacının insanı yaşatmak olduğunu belirten Malatya Valisi Aydın Baruş ise, "İnsanı yaşatmak için ona sağlıklı bir ortam sunmanız gerekiyor. Bunun en temel koşullarından biri insanlarımızı sağlıklı besleyebilecek verimli topraklara sahip olmak ve verimli toprakları en iyi şekilde kullanarak hem kendi insanımızı beslemek hem de o topraklardan insanımıza katkı sağlayacak değerler üreterek dış dünyaya satabilmektir. Türkiye bu anlamda çok önemli bir ülkedir. İnsanın olduğu her yerde tarımsal faaliyetler hep olmuştur. Biz dünya üzerinde iklimsel olarak en olumlu şartlara sahip ülkelerden biriyiz. Malatya'nın yüzölçümünün yüzde 34'ü tarım toprağı. Bu toprakların 173 bin hektarı sulanabiliyor. Malatya tarımı nasıl daha iyi bir düzeye gelir, bunun çabası içerisinde olacağız. Tarım Fuarımızda bu ilerlemenin kilometre taşlarından biridir. Fuarın düzenlenmesi nedeniyle başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

    Yapılan konuşmaların ardından 13'üncü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın açılışı, kurdele kesilerek yapıldı. Açılışın ardından törene katılan davetliler birlikte stantları ziyaret ettiler.  Fuar, 14 Nisan Pazar gününe kadar 10.00 ile 19.00 saatleri arasında açık kalacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow