hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Malatya'da gıdalar denetlendi, işyerleri bilgilendirildi

    Malatyada gıdalar denetlendi, işyerleri bilgilendirildi
    expand

    Malatya'da gıdalar denetlendi, işyerleri bilgilendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MALATYA, (DHA)- MALATYA Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla denetim yaptı.
    Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan, Türkiye'de de vakaların artırdığı koronavirüse karşı önlemler alınırken, Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı kontrol görevlileri, maske, bone eldiven ve koruyucu kıyafet giyerek gıda işletmelerine 16- 27 Mart tarihleri arasında alınan ve alınması gereken hijyenik önlemlere ilişkin bilgilendirme denetimi yaptı. Bilgilendirme denetimlerinde, koronavirüs (Covid-19) işletmelerin aldığı hijyen tedbirleri, açıkta bulunan, istiflenen ürünler ve işletmelerde çalışan personellerin kılık kıyafet kurallarına uyumluluğu kontrol edildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan, dikkat edilmesi gereken hususları içeren broşürler dağıtıldı. Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla 81 ilde gıda işletmelerinde, vatandaşın yoğun alışveriş yaptığı noktalarda hem denetim hem de rehberlik amaçlı denetimler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya'da da şu anda gıda kontrol görevlilerimiz büyük özveri ve fedakârlık içerisinde koronavirüs ile mücadele kapsamında başta fırınlar olmak üzere gıda işletmelerinde bilgilendirme amaçlı denetimler yapmaktadır. Ülkemiz ve dünya hassas bir dönemden geçiyor. Koronavirüs'e yönelik tedbirler artırıldı. Gıda işletmelerinde de bu dönemde hijyen daha da önem kazanmaya başladı. Geçmişte yapılan rutin denetimlerde genel ve özel hijyen koşullarına yönelik kontroller gerçekleştirdiklerini ancak Koronavirüs (Covid-19)  tedbirleri çerçevesinde yayılımı azaltmak açısından işletmelerin uyacakları hijyen koşullarının daha da önem kazanmaya başladığını, İşletmelerde müşterinin ürünlere doğrudan hiçbir şekilde temasının olmaması konusunda bilgilendirme ve uyarıların yapıldığını, işletmelerde yeterince dezenfektan maddenin bulunması, hastalık belirtisi olan, ateşi olan personelin ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi, çalıştırılmaması, yüzeylerin dezenfektan maddeyle günlük ve belirli aralıklarla temizlenmesi gerektiği, görevli personelin maske ve eldiven kullanması, belirli aralıklarla ellerini dezenfekte etmesi ve ellerini sık sık yıkaması gerekmektedir" dedi. 
    Macit, bu tedbirlerin hastalığın yayılmasının engellenmesi noktasında alınan kararlar doğrultusunda olduğunu ve işletmelerin bu açıdan bilgilendirdiklerini, Türkiye ve Malatya genelinde gerçekleştirilen bilgilendirme denetimlerin devam edeceğini, bu uyarılara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin uygulanacağını söyledi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow