hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Malatya'da her şehit için 1 fidan dikildi

    Malatyada her şehit için 1 fidan dikildi
    expand

    Malatya'da her şehit için 1 fidan dikildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- MALATYA'da, Genç Ülgen Topluluğu tarafından Şehir Mezarlığı içerisinde bulunan Şehitlikte fidan dikimi yapıldı. Toprakla buluşturulan fidanlara şehitlerin isimleri verildi. 
    Genç Ülgen Topluluğu tarafından düzenlenen fidan dikimine topluluk üyelerinin yanı sıra şehit yakınları da katıldı. Şehit yakınları, fidanların dikimi sırasında duygusal anlar yaşadı. Şehit yakınları, şehitlerinin isimlerinin fidanlarda hayat bulamasından memnun olduklarını söyledi.
    Genç Ülgen Topluluğu Malatya Sorumlusu Mehtap Çavuş, 81 ilde şehitler için projeler düzenlediklerini kaydederek, "Kütüphanelere kitap toplama, yardımlaşma etkinliklerimizin yanında bütün şehit ailelerine sürekli ziyaret düzenliyoruz. Şimdiki projemiz de fidan dikimi. Her şehit adına bir fidan olsun istiyoruz. Ankara'da gerçekleştirdik bu projeyi ve şimdi de Malatya'da gerçekleştiriyoruz. 81 ilde inşallah devam edeceğiz. Bizim amacımız o, bu şu, isim, hiçbir şey önemli değil. Sadece şehitlerin ismi yaşatılsın. Sadece bizim derdimiz o. Çünkü artık o ailelere saraylar da verilse ne yapılırsa yapılsın sadece çocuklarının isimleri yaşadığı sürece onlar da onlarla birlikte yaşıyorlar" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow