hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Malatya'da öğrenciler kayısı ve kayısı çekirdeği ile ders başı yaptı

    Malatyada öğrenciler kayısı ve kayısı çekirdeği ile ders başı yaptı
    expand

    Malatya'da öğrenciler kayısı ve kayısı çekirdeği ile ders başı yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- MALATYA'da, 2020-2021 eğitim- öğretim yılı, ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencilerinin dersbaşı yapmasıyla başlarken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 81 ilde 81 okula Malatya'dan kayısı çekirdeği dağıtılması talebinde bulunmuştu. Bakan Selçuk'un bu istediğini yerine getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İlköğretim Haftası nedeniyle kentteki İlkokulları ziyaret ederek, öğrencilere kayısı çekirdeği, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan dezenfektan seti ve özel gereksinimli öğrencilere Yeni Malatyaspor forması hediye etti.
    Uzun bir aradan sonra bugün ana sınıfı ve birinci sınıflar için ilk ders yılı başladı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut ile birlikte Şehit Polis Okan Doğan İlköğretim Okulu'nda ilk kez okul ile tanışan çocukları ziyaret ederek, çeşitli hediyeler verdi. Okulları ziyaret eden Güder, minik öğrencilere kayısı çekirdeği ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un hazırlatmış olduğu dezenfektan setini verdi. Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut ziyarette yaptığı açıklamada, pandemi sürecinin yaşandığı bu dönemde öğrencilerin bir araya gelip okulları tekrar cıvıl cıvıl hale getirdikleri içinde veli ve öğrencilere teşekkür etti. 
    'HEM KAYISIYI HEM DE ÇEKİRDEĞİNİ EVLATLARIMIZA İKRAM ETTİK'
    Miniklerin bu güzel günlerinde onların mutluluklarını paylaşmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydeden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Bu yönüyle sayın bakanlığımızın bizlere 81 ilde 81 kayısı ve çekirdeği dağıtılması talebince bulunmuştu. Bakanımızın başlatmış olduğu öğrencilerimizi hediyelerle okulda karşılama kampanyası kapsamında Battalgazi Belediyesi olarak hem kayısı, hem çekirdeği evlatlarımıza ikram ettik. Sayın bakanımızın adına da dezenfektanlarımızı ve diğer hediyelerimizi öğrencilerimize takdim ettik. Öğrencilerimizin yüzlerinde mutluluklarına şahit olduk. İnşallah umut ediyorum ki gereken tüm tedbirleri aldıktan sonra yeni normalimizi koruyarak okullarımız eğitim öğretimlerine devam edecek. Bir kısım dersler yüz yüze olacak bir kısım dersler ise dijital ortamda olacak.  Yeni normali oluşturmamız lazım. Bu yeni normal sürecinde tüm tedbirleri en üst düzeyde tutacağımızdan hiç endişemiz yok" dedi.
    ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLERE MALATYASPOR FORMASI
    Başkan Güder ayrıca, Akşemseddin İşitme Engelliler Okulu’nda ilk dersi zili ile birlikte eğitim öğretim hayatına başlayan özel gereksinimli öğrenciler ile bir araya geldi. Güder, burada eğitim gören öğrencilerine üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu 44 numaralı Yeni Malatyaspor formalarını hediye etti.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow