hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Malatya'da, sağlıkta şiddete tepki sürüyor

    Malatyada, sağlıkta şiddete tepki sürüyor
    expand

    Malatya'da, sağlıkta şiddete tepki sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- MALATYA İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, görevli profesörün odasının bir hasta yakını tarafnıdan kundaklanmasına tepki gösterdi.
    Turgut Özal Tıp Merkezi Beyin Cerrahisi Kliniği öğretim üyesi Prof. Dr. Selami Çağatay'ın odası geçen cumartesi gecesi hasta yakını Uğur Keskin tarafından ateşe verildi. Yangın itfaiye tarafından söndürülürken, hasta yakını ise tutuklandı. Yaşananların ardından odası kundaklanan Selami Çağatay'ı, Türk Nöroşirurji Derneği başkanı, üyeleri ve yurt genelinde çalışan birçok meslektaşı hastanenin başhekimliğinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Türk Nöroşirurji Derneği Başkanı Prof. Dr. Savaş Ceylan, saldırıya maruz kalan meslektaşına destek için hastaneye geldiklerini ifade ederek, "Sağlıkta şiddet hekimler ve tüm sağlık çalışanları için Türkiye'de en önemli sorun. Bunu sadece kınamalarla geçiştirmek artık istemiyoruz. Bizim üyelerimizle infial halindeler. Çözümü üzerine üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız" dedi.
    İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik kararlı ve kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Tüm çalışanlarımız, doktorlarımız, hemşirelerimiz, temizlikçisine kadar bütün personelimiz büyük bir üzüntü içerisindeler. Kararlılıkla tedbirleri alacağız. Bu olayın failini yakından takip ediyoruz" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow