hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali ile emniyet müdürü, trafik denetimine katıldı

    Vali ile emniyet müdürü, trafik denetimine katıldı
    expand

    Vali ile emniyet müdürü, trafik denetimine katıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taha AYHAN/MALATYA, (DHA) - MALATYA Valisi Aydın Baruş, Emniyet Müdürü Ömer Urhal ile Ramazan Bayramı tatili nedeniyle denetimlerin artırıldığı Malatya-Elazığ karayolunda sürücüleri uyararak, çocuklara kırmızı düdük ve trafik karnesi dağıttı.
    Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince kontrol noktasında durdurulan sürücülere trafik kurallarına uyması yönünde uyarılarda bulunan Vali Baruş, sürücülere bilgilendirici broşürler verdi. Vali Baruş ayrıca, denetim için durdurulan araçlardaki çocuklara, İçişleri Bakanlığı'nca 'Karnemi dolduruyorum, trafiğe güvenle çıkıyorum' sloganıyla başlatılan proje kapsamında araç kullanan ebeveynlerinin yaptığı hataları işleyecekleri karnelerini teslim etti ve hediyeler verdi. Vali Aydın Baruş, 9 günlük bayram tatili nedeniyle yollarda etkin bir trafik uygulaması gerçekleştirdiklerini kaydederek, şunları söyledi:
    "Şu anda Malatya, Elazığ karayolu üzerindeyiz. Burada ekiplerimiz sürücüleri gerek film gösterimi gerekse broşürlerle bilgilendiriyor. 9 günlük tatil sürecinde İl genelinde çok yoğun bir denetim faaliyeti olacaktır. Her gün ortalama 72 trafik ekibi 157 trafik polisimiz görev yapacak. 2018 yılında İçişleri Bakanlığımız tarafından farkındalığı artırıcı faaliyetler yapılmıştır. 2019 yılında ise İçişleri Bakanımızın 2 kampanyası var. Bunlardan bir tanesi 'öncelik hayatın öncelik yayaların' bir diğeri ise bu Ramazan Bayramı'nda uygulanan 'karnemi dolduruyorum, trafiğe güvenle çıkıyorum' sloganıyla çocuklarımıza yönelik bir kampanya. Trafikte üzerinde durmamız gereken 5 ana konu var. Bunlardan birincisi emniyet kemeri, bizleri hayata bağlayan kemerdir, kesinlikle kısa veya uzun yolculuklar fark etmez mutlaka takmamız gerekiyor. İkinci bir konu ise sürücülerimizin kesinlikle seyir halindeyken cep telefonlarını kullanmamaları gerekiyor bu konuya da özellikle denetimlerde önem veriyoruz. Bu konuda maalesef çok sayıda ceza uygulaması da yapıldı. Son uygulamalarla beraber bu konuda biraz daha duyarlılığın arttığını görüyoruz. Üçüncü konu ise sürücülerimizin mutlaka hız konusuna uymaları gerekiyor. Dördüncüsü ise trafik ışıklarına mutlaka dikkat etmemiz gerekiyor. Beşinci konu da yaya geçitlerinde mutlaka yavaşlayan önceliği olan yayalara yol verelim. Bu 5 ana konuya dikkat edersek trafik kazalarında önemli bir oranda düşüş yaşanacağını tahmin ediyoruz."
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow