hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alaşehir'de 1700 ilkokul birinci sınıf öğrencisine işitme testi

    Alaşehirde 1700 ilkokul birinci sınıf öğrencisine işitme testi
    expand

    Alaşehir'de 1700 ilkokul birinci sınıf öğrencisine işitme testi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA) - MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde 1700 ilkokul birinci sınıf öğrencisine işitme testi yapılmaya başlandı.
    Sağlık Bakanlığı'nın 'Okul Çağı Çocuklarda İşitme Tarama Programı' kapsamında, Alaşehir'de 1700 ilkokul birinci sınıf öğrencisine işitme testi yapılacak. Baklacı İlkokulu'nda başlayan işitme testi çalışmalarını Alaşehir İlçe Sağlık Müdürü Metin Gümüş de yerinde izledi. Ulusal Yeni Doğan İşitme taramalarının Sağlık Bakanlığı tarafından 2008 yılından beri yürütüldüğünü, buna 2012 yılından sonra buna ilkokul birinci sınıflarda devam edildiğine dikkati çeken Gümüş, "Bu işitme taramalarımızla, çocuklarımızın işitme kayıplarını erken dönemde yakalayarak, sağlıklı yaşıtlarıyla eşit koşullarda eğitimlerini sürdürebilmelerini, eğitim öğretimlerinde olumsuz koşulları ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz.  Okullarda yaptığımız taramalar sonunda sorun tespit ettiğimiz öğrencilerimizi önce ikinci basamak KBB uzmanımıza, yönlendiriyoruz, orada tedavi olabilecek öğrencilerimizi tedavi ettiriyoruz. Tedavi ettiremediklerimizi üçüncü basamaklara göndererek, burada tedavilerini yaptırıyoruz" dedi.
    İşitme testi yapılan Baklacı İlkokulu 1'inci sınıf Öğrencisi Irmak Korkmaz, "Kulaklık gibi bir şey taktılar. Sonra sesler gelmeye başladı. Önce küçük bir ses, daha sonra ise daha yüksek bir ses duydum" dedi.
    Sınıf Öğretmeni Döndü Kösebaş, bugüne kadar öğrencilere bazı testlerin uygulandığını ancak işitme testinin ilk kez yapıldığını belirtip, "Anne-baba ve bizim de fark edemediğimiz bazı rahatsızlıklar olabilir.  Bazı başarısızlıkların altında yatan rahatsızlıkları bilemeyebiliyoruz.  Böyle bir test olması çok iyi oldu.  Den azından çocukta bir rahatsızlık varsa ona göre önlemimizi alabiliriz. Çocukların başarısında da çok etkili olur, yetkililere çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow