hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alaşehir'de 3 bin 550 fidan toprakla buluşturuldu

    Alaşehirde 3 bin 550 fidan toprakla buluşturuldu
    expand

    Alaşehir'de 3 bin 550 fidan toprakla buluşturuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, "Bugün Fidan , Yarın Nefes' kampanyası kapsamında 10 hektarlık alana çeşitli türlerde toplam 3 bin 550 adet çam fidanı dikildi. Kampanya kapsamında okullardaki öğrencilere 10 bin adet tohum dağıtıldı.

    Türkiye genelinde 11 milyon fidanın toprakla buluşturulması kapsamında başlatılan "Bugün Fidan, Yarın Nefes' kampanyasına bir destek de Alaşehir'den geldi. Narlıdere mevkiindeki ormanlık alandaki 10 hektarlık alana  2 bin 500 kızılçam, 650 kara servi, 400 mavi servi fidanı dikili, can suyu verildi. Kampanya kapsamında, okuldaki öğrencilere de 10 bin adet tohum dağıtıldı. Alaşehir Uluderbent Orman İşletme Şefliği tarafından organize edilen fidan dikme törenine Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Alaşehir Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Mevlüt Ece,  Alaşehir Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert ve öğrenciler katıldılar. Öğrenciler fidanları "Geleceğimize fidan dikiyoruz" diyerek toprakla buluşturdu.

    Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, "Bugün tüm Türkiye ile birlikte 11 milyon fidanı toprakla buluşturmak üzere burada toplandık. Öğrencilerimizle vatandaşlarımızla birlikte fidanlarımızı geleceğe nefes olmak üzere toprakla buluşturduk. Ülkemizde her geçen gün yeşile hassasiyet artmaktadır. Vatandaşlarımızın doğaya karşı bilinçleri her geçen gün artmaktadır. Geleceğe nefes için tüm vatandaşlarımızı toprağa ve yeşile daha fazla özen göstermeye davet ediyorum" dedi.

    Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow