hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soğukta doğum yapan kedi ve 4 yavrusu korumaya alındı

    Soğukta doğum yapan kedi ve 4 yavrusu korumaya alındı
    expand

    Soğukta doğum yapan kedi ve 4 yavrusu korumaya alındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nurettin DOĞAN/ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)- MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, soğuk havada, bir kahvehanenin önünde doğum yapan 'Zilli' isimli sokak kedisi ile 4 yavrusunu hayvanseverler kutuya koyup Alaşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne teslim etti.
    Alaşehir'de dün saat 12.00 sıralarında bir kedi, kahvehanenin kapısı önündeki açık alanda doğum yapıp 4 yavru dünyaya getirdi. Durumu gören hayvanseverler, kedi ve yavrularını önce bir kutuya koyup korumaya aldı. Ardından da durum Alaşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bildirildi. Alaşehir Belediyesi veteriner hekimi Ali Can Uysal ve ekibi, gerekli tedavi, bakımlarını yapıp, koruma altına almak için kedi ve yavrularını teslim aldı. Veteriner Ali Can Uysal, kedinin doğum yapabileceği, güvenli bir yer bulamadığı için açık alanda doğum yapmak zorunda kalmış olabileceğini belirterek, "Anne ve yavruların durumu şu an için iyi. Gereken müdahaleleri yapacağız. Bundan sonra bizim güvenliğimiz altında olacaklar" dedi.
    Kahvehane sahibi Umut Koç da 'Zilli' adını verdikleri kedinin 10 yıldır bu çevrede yaşadığını belirterek, "Yer bulamamış olacak ki bizlerin gözü önünde kahvehanenin kapısı önünde doğum yaptı. Anne ve yavrularını soğukta ortada bırakamazdık" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow