hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Ergün, Galericiler Sitesi esnafı ile biraraya geldi

    Başkan Ergün, Galericiler Sitesi esnafı ile biraraya geldi
    expand

    Başkan Ergün, Galericiler Sitesi esnafı ile biraraya geldi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA, (DHA)- MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Galericiler Sitesi'nde esnafla bir araya gelip, sorunlarını dinledi. Galericiler Sitesi'ni Manisa'ya yakışır bir yere taşımayı düşündükleri belirten Ergün, oto-galericilerinin bu konudaki fikirlerini öğrendi.
    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'da faaliyet gösteren oto galericileri ile bir araya geldi. Galericilerin daveti üzerine Galericiler Sitesi'ne ziyaret eden Başkan Ergün'e ziyaretinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Manisa Ulaşım Hizmetleri Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MANULAŞ) Genel Müdürü Mehmet Özgür Temiz ve Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde görevli daire başkanları eşlik etti. Ziyarette Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç da hazır bulundu. Yeni bir alana taşınması planlanan galericiler sitesiyle ilgili karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette konuşan Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, "Yeni Galericiler sitesi ile ilgili bir çalışma yapmışlar. Ne gibi sıkıntılarınız varsa, bunları yerine getireceklerinden eminim. Bu noktada sizlerin de bir an önce kurumsallaşması gerekli. Biz oda olarak sizin arkanızdayız. Kooperatif veya yeni bir oluşum kurmanız gerekiyor" dedi.
    'HAZIRLIKLARIMIZI YAPIYORUZ'
    Galericiler ile sohbet eden sorunlarını dinleyen ve yeni yapılması planlanan Galericiler sitesi ile ilgili fikirlerini alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise "Galericiler Sitesi'ni Manisa'ya yakışan yeni bir alana taşımak istiyoruz. Mevcut yer, o günün şartlarında gerekliydi, yapıldı. Burası 30 senedir hizmet veriyor. Öncelikle şu anda nasıl bir oluşum içerisine gidecekseniz, kriterlerinizi nasıl koyacaksanız bu oluşumu tamamlayın. Ne şekilde yol yürüyeceğimizi belirleyelim. Galericiler Sitesi yapılması için yeni yerin ayarlanması noktasında imar plan çalışmalarına başladık. Her ne kadar Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan son imzayı beklesek de biz bu arada çalışmalarımızı hazırlıklarımızı yapıyoruz" diye konuştu.
    Başkan Ergün, yeni yere geçilmesi sürecinin ne şekilde yürüyeceği ne şekilde hızlanacağı konusunda gerekli kararların bir an önce verilmesi gerektiğine dikkati çekip, "Çok daha hızlı, radikal kararlarla önümüzdeki 4 yıllık süre içerisinde bu işlerin Manisa'da bitirilmesi lazım. İnşallah başarırız. Bir an önce yerlerin ne şekilde alınacağı, yapılacağı noktasında sizin oluşumunuzla ortaklaşa hareket ederek yeni alanın bir an önce faaliyete geçmesini sağlamamız lazım. Burasının ne olacağı noktasında da buradaki hissedarlarla ayrı bir toplantı yapacağız" ifadelerini kullandı.
    'İKİNCİ EL OTO PAZARI ÖNERİSİ'
    Galericilere yeni bir öneri de sunan Başkan Ergün, Perşembe Pazarı'nda çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağının altını çizip, "Pazaryerinde haftanın belli bir günü, ikinci el oto pazarı kurarak, hareket sağlanması noktasında bir çalışmamız var. Bazı illerde bu yapılıyor. Bu noktada daha değerlendirmeler olacak. Amaç burada pazaryeri boş kalmasın, kentte bir hareketlilik olsun" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow