hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Ergün, itfaiyecilere telsizden seslendi

    Başkan Ergün, itfaiyecilere telsizden seslendi
    expand

    Başkan Ergün, itfaiyecilere telsizden seslendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA'nın MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluşunun 305'inci yıl dönümü nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal ve itfaiye personelini makamında ağırladı. İtfaiye Teşkilatı'nın yeni yaşını kutlayan Başkan Ergün, görevi başındaki itfaiye personeline de telsizden seslenerek bu zorlu görevlerini hakkıyla yerine getirdikleri için teşekkür edip, kolaylıklar diledi.

    İtfaiye Haftası kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal ve itfaiye personelleri Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret etti ve il genelindeki itfaiye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Ergün de konuklarıyla birlikte pasta keserek 305'inci yaşı kutladı. Pasta kesiminde Başkan Ergün'e minik itfaiye erleri eşlik etti. Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu ziyarette yaptığı konuşmada itfaiyeye yapılan yatırımların insana yapıldığını vurgulayıp, "Türkiye standartlarının üstünde 3- 3,5 dakika gibi rekor bir sürede yangınlara erişim hızımız var. Manisa'da geçen 5 yıllık dönemde, belki de ilk kez, İtfaiye Teşkilatı'na 30 Büyükşehir arasında ve Bakanlık düzeyinde,  bu kadar büyük yatırımlar yapıldı. 56 aracın bir seferde alınması, personel sayısının 200'lerden 640'lara çıkması çok önemli. 56 noktadaki müfrezelerimize çok ciddi yatırımlar yapıldı. İtfaiyecilik anlamında Manisa, Türkiye'ye örnek oldu" dedi.

    Tüm İtfaiye Teşkilatı'nınn haftasını kutlayan Başkan Cengiz Ergün de " Hiçbir zaman biz itfaiyenin sahada olmasını istemeyiz. Ama sonuçta kazalar, yangınlar, 'Geliyorum' demez., Bu kazalar, hayatımızın acı gerçekleri. Bunlara müdahil olma noktasında hizmet veriyorsunuz. Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde müfrezelerimiz, alınan yeni araçlarımızla, Türkiye'de iki şehirde olan 55 metrelik merdivenimiz de dahil olmak üzere ekipman noktasında çok şükür iyi bir yerdeyiz. Çok kısa sürede olayın yaşandığı alana giderek, gereken hizmetleri veriyoruz" dedi.

     

    Başkan Ergün daha sonra telsizin başına geçerek 17 ilçede görevi başında olan itfaiye personeline seslendi. Ergün telsizden "İtfaiye Daire Başkanlığı nezdinde tüm ilçelerimizde çalışan ekiplere, öncelikle 305'inci yılını kutladığımız İtfaiye Haftası kutlu olsun. Allah kazasız belasız ve her türlü tehlikeden bizleri korusun. Yaklaşık 640'a ulaşan bütün çalışan personelimizin Allah işini rast getirsin. İtfaiye Haftası olması sebebiyle tüm çalışan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Sağlık sıhhat içerisinde inşallah nice itfaiye haftalarını kutlamayı rabbim bizlere nasip etsin. Allah hepimizin işini rast getirsin. Kolay gelsin" anonsu yaptı.  Mesajı dinleyen tüm birimler Başkan Ergün'ün mesajı sonrasında telsiz çevrimi yaraka, teşekkür ederek karşılık verdi.

    MANİSA, (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow