hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Ergün’den, alt ve üstyapı açıklaması

    Başkan Ergün’den, alt ve üstyapı açıklaması
    expand

    Başkan Ergün’den, alt ve üstyapı açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, il genelinde yapılacak olan alt ve üstyapı çalışmalarının yatırım bedelinin 265 milyon TL civarında olduğunu belirtip, önümüzdeki yıl tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

    MASKİ Genel Müdürlüğü'nün 2020 yılı 2'inci Olağan Genel Kurulu 2'inci oturumu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Ergün, Genel Kurul'da alt ve üstyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. İlk olarak altyapı çalışmalarının devam ettiği mahalleler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Ergün, "Ahmetli ilçesi Gökkaya Mahallesi'nde içme suyu hattı ile depo imalatlarımız, Saruhanlı ilçemizin Mütevelli ve Azimli mahallelerinde kanalizasyon hattı imalatlarımız devam ediyor. İshakçelebi mahallesinde yürüteceğimiz 1. etap çalışmaları için de yüklenici firmaya yer teslimini yaptık" dedi.

    6 MAHALLEDE DAHA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

    Gördes ilçesi Güneşli, Evciler ve Ulgar mahalleleri, Gölmarmara ilçesi Ozanca ve Salihli ilçesi Karayahşi mahallelerindeki alt ve üstyapı çalışmaları için 16 Ekim'de ihaleye çıktıklarını belirten Başkan Ergün,  bu mahallelerde yürütülecek çalışmalar için de yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını kaydetti.

    14 MAHALLENİN İHALE TARİHLERİ BELLİ OLDU

    Başkan Ergün, ihale tarihleri yeni alınan mahallelere de değinip, "Turgutlu ilçesi Akçapınar 2. etap, Urganlı ve Yeniköy mahalleleri için 30 Kasım'da, Şehzadeler ilçemiz Sancaklıçeşmebaşı, Sancaklıkayadibi, Sancaklıiğdecik ve Yeniköy mahallesiyle birlikte Yunusemre ilçesi Karakoca mahallesinin 16 Aralık'ta, Soma ilçemiz Cenkyeri mahallesinin 21 Aralık'ta, Saruhanlı ilçemiz İshakçelebi 2. etap ve Sarıçam mahallelerinin 25 Aralık'ta, Turgutlu ilçesi Avşar ve Çepnidere mahallelerinin alt ve üstyapı ihalelerini 28 Aralık'ta gerçekleştireceğiz" dedi.

    5 MAHALLE İÇİN İHALE TARİHİ BAŞVURUSUNDA BULUNULDU

    Saruhanlı ilçesi Kemiklidere, Çullugörece ve Kayışlar, Salihli ilçesinin Köseali ile Alaşehir'in Kemaliye mahallerinde de alt ve üstyapı çalışması yapacaklarını belirten Başkan Ergün, 5 mahalle için Elektronik Kamu Alımları Platformu'na (EKAP) ihale tarihi almak adına başvuruda bulunduklarını kamuoyuyla paylaştı.

    265 MİLYON TL'LİK ALT VE ÜSTYAPI YATIRIMI

    2020 yılı sonu itibarıyla başladıkları, 2021 yılında devam edecekleri alt ve üstyapı yatırımlarının maliyetini de paylaşan Başkan Ergün, şunları söyledi:

    "Toplamda 30 bin nüfusa hitap edecek bu projelerimiz kapsamında 269 kilometre kanalizasyon, 256 kilometre içme suyu ve 2 milyon metrekare kilit parke taş döşeyeceğiz. Çalışmaları 2021 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Yapacağımız alt ve üstyapı yatırımlarının bedeli ise 265 milyon TL civarında."

    MANİSA, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow