hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koronavirüs tedbirlerini klip çekip, anlattılar

    Koronavirüs tedbirlerini klip çekip, anlattılar
    expand

    Koronavirüs tedbirlerini klip çekip, anlattılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA'nın Kula ilçesinde ilçe Kaymakamlık ile Devlet Hastanesi'nin ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 'koronavirüsten korunmanın 14 kuralı' klibe çekildi. Klipte, ilçe protokolü kronavirüsü ile mücadele yapılması gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.

    Son günlerde dünya genelinde hızla yayılan ve ülkemizde de vakası görülen koronavirüs ile ilgili, Sağlık Bakanlığı'nın önlem ve tedbir çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilin Valiliğine gönderilen koronavirüsten korunmanın 14 kuralı da, bu salgının önlenmesinde büyük önem taşıyor. İlçedeki tedbir çalışmaları kapsamında çeşitli uygulamalar yapan Kula Kaymakamlığı ile Kula Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüsten korunmanın 14 kuralı olarak yayımladığı kuralları, klip, çekerek anlattı. Klipte, Kula Kaymakamı Kemal Duru ve Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cansu Sarıgül'ün de aralarında bulunduğu protokol üyeleri, toplumun her kesiminin bu kurallara uyması gerektiğini vurgulayıp, bu süreçte panik yapılmaması ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.

    Dünyayı saran ve ülkemizde de görülen bu virüs ile mücadelede çok basit önlemler alınarak korunmanın mümkün olduğunu ifade eden Kaymakam Duru, sorunun küresel, mücadelenin ulusal olduğunu söyledi.

    Hasan YİĞEN / KULA (Manisa), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow