hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manisa'da engelliler için 'asker eğlencesi' düzenlendi

    Manisada engelliler için asker eğlencesi düzenlendi
    expand

    Manisa'da engelliler için 'asker eğlencesi' düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan YİĞEN / KULA, (Manisa), (DHA) - MANİSA'nın Kula ilçesinde, askere gitmek isteyen engelliler için temsili 'asker eğlencesi' düzenlendi. Asker adaylarının ellerine kına yakılırken, duygu dolu anlar yaşandı.

    Kula İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Gökçeören Karakol Komutanlığı, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında askere gitmek isteyen engelliler için temsili 'asker eğlencesi' düzenledi. Mahalle muhtarları, esnaf ve vatandaşların da desteğiyle düzenlenen eğlencede, 7 kişiye asker tülbenti bağlanıp, ellerine kına yakıldı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı'nda sembolik olarak bir günlük askerlik görevi yapacak engelli çocuklarını askere uğurlayacak anne ve babalar duygulu anlar yaşadı. Çalan şarkılar eşliğinde dans edip doyasıya eğlenen gençlere, Gökçeören Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Umut Mercan ve Gökçeören Karakol Komutanlığı'nda görevli personeller de eşlik etti. Kesilen pastanın ardından programın sonunda engelli vatandaşlar 'En büyük asker bizim asker' sloganıyla uğurlandı. Engelli vatandaşlar için yarın Manisa İl Jandarma Komutanlığı'nda yemin töreni yapılacak.

    'VATAN SEVGİSİ ENGEL TANIMAZ'
    Düzenlenen eğlence hakkında açıklamalarda bulunan Gökçeören Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Umut Mercan, "10-16 Mayıs tarihleri Engelliler Haftası kapsamında ülkemizde etkinlikler icra edilmektedir. Jandarma Genel Komutanlığı olarak bizler de bu özel kardeşlerimize temsili askerlik görevini yerine getirmek maksadıyla yarın uğurlama yapacağız. Sizlerin de destek ve katılımıyla burada özel kardeşlerimize unutamayacakları bir eğlence programı yapmak istedik. Kardeşlerimizi bir gün dahi olsa askerlik hizmetine gönderip, onların engelleri sevgileriyle aşacağını bir kez daha sizlerin huzurunda görmek adına bir araya geldik. Vatan sevgisi engel tanımaz. Bu kardeşlerimizin engeli aşarak bir gün dahi olsa canı gönülden askerlik hizmetini yerine getirmek için gözlerindeki o heyecana hep beraber şahit olalım istedik. Programda emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow