hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manisa'da güvenlik güçleri seçime hazır

    Manisada güvenlik güçleri seçime hazır
    expand

    Manisa'da güvenlik güçleri seçime hazır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA'da yerel seçimde il genelindeki polis bölgesinde 2 bin 260, jandarma bölgesinde ise 2 bin 170 personel görev yapacak.

    Manisa İl Seçim Kurulu Müdürü Halit Çiçek, il ve ilçe seçim kurullarının 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler yerel seçimlerine hazır olduğunu ifade etti. 1 milyon 52 bin 970 seçmenin 3 bin 668 sandıkta oy kullanacağı seçimde, oy pusulalarının tamamının evrak torbalarına konulduğunu ifade eden Çiçek, şunları söyledi:

    "Oy pusulalarını basımı Bursa'da yapıldı. Teslim aldıktan sonra emniyette sakladık. Oy pusulalarını tüm ilçelere dağıttık. İlçeler de evrak torbalarına koydular. Biz Manisa olarak seçime hazırız. Seçime hazır olduğumuzu da Yüksek Seçim Kurulu'na bildirdik. Bizim il genelinde evrak yönünden herhangi bir eksiğimiz yok, sıkıntımız yok. Seçime Manisa olarak hazır olduğumuzu bildirdik. Sandık kurullarında görev yapan sandık başkanları ve sandık görevlilerine kurslarımızı verdik. 'Eski köy' dediğimiz uzak mahallelere torbalar 29 Mart Cuma günü itibariyle sandık kurulu başkanlarına teslim edilmiş olacak. Merkez mahallelerde ise evrak torbalarını seçim sabahı saat 05.00'de bina sorumlularına teslim edeceğiz. Okullarda da bina sorumluları tarafından sandık başkanlarına teslim edilecek. Onlar da sayarak evraklarını teslim alacaklar. Eksiklikleri varsa söyleyecekler, yoksa seçim düzenini alıp saat 08.00'de oy verme işlemini başlatacaklar"

    Cemil SEVAL / MANİSA, (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow