hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MASKİ 118 milyon metreküp evsel nitelikli atık suyu arıtarak çevreyi korudu

    MASKİ 118 milyon metreküp evsel nitelikli atık suyu arıtarak çevreyi korudu
    expand

    MASKİ 118 milyon metreküp evsel nitelikli atık suyu arıtarak çevreyi korudu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nün, bugüne kadar 118 milyon metreküp evsel nitelikli atık suyu arıtarak doğal çevreye zarar vermeden uzaklaşmasını sağladığı bildirildi. Ekolojik dengenin korunmasında atıksu arıtma tesislerinin öneminin altını çizen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gelecek nesillere daha sağlıklı ve temiz bir Manisa bırakma gayreti içinde olduklarını söyledi.

    MASKİ Genel Müdürlüğü, ülke genelindeki en büyük sorunlardan biri olan atıksuların arıtılması için yaptığı yatırımlarla adeta Ege Bölgesi'nin kaderini değiştiriyor. Bu kapsamda, MASKİ şu ana kadar 118 milyon metreküp evsel nitelikli atıksuyu arıtarak sağlıklı bir şekilde Gediz ve Bakırçay'a deşarj etti. MASKİ tarafından Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile ilçe belediyeleri ve belde durumundan mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinden devralınan 13 atıksu arıtma tesisi kısa sürede devreye alınarak faal hale getirildi. Ardından yatırım hamlesine başlayan MASKİ, Manisa Merkez ile Turgutlu, Gördes ve Soma ilçelerinde tesisler inşa ederek işletmeye aldı. Yeni tesisler ile birlikte 2019 yılı hedefini belirleyen MASKİ'nin bu yıl 73 milyon metreküp atıksu arıtımı gerçekleştirmeyi planladağı bildirildi.

    ALAŞEHİR'DE İKİ TESİS DAHA KAZANDIRILIYOR

    Manisa genelinde vatandaşların atıksu kaynaklı çevre kirliliğinden etkilenmemesi için Alaşehir ilçe merkezine de 25 milyon TL yatırım bedeli ile yeni bir tesis inşa ediliyor. Ayrıca Alaşehir'in Kavaklıdere Mahallesi'nde de 4 milyon 100 bin TL yatırım bedeli yapılan bir diğer tesiste de çalışmalar hızla devam ediyor.

    MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, ekolojik dengenin korunması noktasında atıksu arıtma tesislerinin öneminin altını çizerek, gelecek nesillere daha sağlıklı ve temiz bir Manisa bırakma gayreti içinde olduklarını vurguladı. Başkan Ergün, "Gediz ve Bakırçay'ın kirlilikten kurtarılması adına yoğun bir mesai harcıyoruz. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak geride kalan sürede atıksu arıtma tesislerine 247 milyon TL yatırım yaptık. İlimizin fiziki değişiminin yanı sıra, altyapı anlamında yapmış olduğumuz yatırımlar ile gelecek nesilleri koruma altına alıyoruz" dedi.

    MANİSA, (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow